Για διχασμό και πόλωση της κοινωνίας, κατηγορεί τον Γ. Κυρίτσης, ο Γ. Φραγκούλης - Δείτε την σχετική ανακοίνωση

Για διχασμό και πόλωση της κοινωνίας, κατηγορεί τον Γ. Κυρίτσης, ο Γ. Φραγκούλης - Δείτε την σχετική ανακοίνωση

Γιάννης Φραγκούλης για Ακτή Κουντουριώτη: Σε λίγους μήνες το τιμόνι του νησιού αλλάζει χέρια. Έως τότε δεν θα επιτρέψουμε καμία σπασμωδική κίνηση που θα ευνοεί τους λίγους έναντι των πολλών.

Ο κος Κυρίτσης έχοντας απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, έχοντας εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματα του πολιτικού κεφαλαίου των εκλογών του Μαΐου του 2014 αποφάσισε να επιστρέψει σε παλιές και γνώριμες πολιτικές πρακτικές.
Λίγο πριν την έξοδο παίζει το τελευταίο του χαρτί που δεν είναι άλλο από τον διχασμό και την πόλωση της κοινωνίας για να μπορέσει να ψαρέψει ψήφους και υποστηρικτές στα θολά νερά του φανατισμού.
Βάζει απέναντι την μία επαγγελματική ομάδα στην άλλη ώστε να μπορεί μετά να διαπραγματευτεί με τον καθένα ξεχωριστά και πάντα σε όρους προσωπικού συμφέροντος και πολιτικής δοσοληψίας.
Πως θα δικαιολογήσει, σε λίγους μήνες, το γεγονός ότι επί πέντε ολόκληρα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ο μόνος τρόπος είναι ο διάλογος επιχειρημάτων, ιδεών, σχεδίου και μεθόδου να μετατραπεί σε διάλογο κραυγών, ύβρεων και φανατισμού.
Το ζήσαμε στην υπόθεση του μεταναστευτικού όπου αντί να λειτουργεί ως κυματοθραύστης και εγγυητής της ενότητας, λειτούργησε ως εμπρηστής θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση του νησιού για να κερδίσει 15 λεπτά δημοσιότητας και 10 ψήφους.
Ακριβώς με την ίδια λογική λειτουργεί και στην περίπτωση της Ακτής Κουντουριώτη. Δεν σέβεται ούτε εκτιμάει τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και του συνόλου του νησιού. Επιχειρεί να τους χρησιμοποιήσει και τους χρησιμοποιεί ευκαιριακά για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα θεωρώντας ότι οι πολίτες θα εστιάσουν εκεί και θα αγνοήσουν το γεγονός ότι ολόκληρο το νησί βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο οδεύοντας προς τα βράχια.
Αν είχε τον παραμικρό σεβασμό προς τους επαγγελματίες δεν θα επέτρεπε τη διάλυσή τους το καλοκαίρι του 2015, δεν θα τους φόρτωνε κάθε χρόνο με επιπλέον τέλη και φόρους, δεν θα εξαφάνιζε κρουαζιερόπλοια και Ryanair, δεν θα τους κορόιδευε προεκλογικά τάζοντας 24ωρη δημοτική συγκοινωνία, δεν θα κοιτούσε απαθής επί 10 μήνες την κατάντια του λιμανιού μετά τον σεισμό χωρίς να πάρει ούτε μία πρωτοβουλία για την προσωρινή αποκατάσταση του.
Αίφνης, μεσούσης της τουριστικής περιόδου ανακοινώνει εν ήδη τετελεσμένου την απόφασή του να «κλείσει» την Ακτή Κουντουριώτη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να προσεταιριστεί μία ομάδα επαγγελματιών.
Συγγνώμη αγαπητοί συνδημότες αλλά ποιος είναι ο κος Κυρίτσης που θα αποφασίσει μόνος του για το αν θα κλείσει ο βασικός οδικός άξονας της πόλης της Κω; Ποιον ρώτησε και ποιος δίνει το δικαίωμα στον κάθε απερχόμενο να αποφασίζει και να διατάζει;
Σε λίγους μήνες το τιμόνι του νησιού αλλάζει χέρια. Έως τότε δεν θα επιτρέψουμε καμία σπασμωδική κίνηση που θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες για το νησί ή κινήσεις που θα ευνοούν λίγους έναντι των πολλών.
Η συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει σε ολόκληρο το νησί είναι ανοιχτή. Ακούμε και σεβόμαστε τους πάντες όμως οι αποφάσεις θα παρθούν από κοινού.
Από κοινού θα αποφασίσουμε το σχέδιο, τις δράσεις και τον τρόπο υλοποίησης των παρεμβάσεων που εξυπηρετούν και την Ακτή Κουντουριώτη, και την Αβέρωφ, και την Κανάρη, και την Βασιλέως Γεωργίου, και την Πλατεία Διαγόρα, και την Ιπποκράτους, και την Πλατεία Κονίτσης, και την Παλιά Πόλη και όλες τις γειτονιές της πόλης της Κω είτε διαθέτουν είτε όχι πυρήνες επαγγελματικής δραστηριότητας.
Ταυτόχρονα, γιατί έχω την αίσθηση ότι ξαφνικά η Κως περιορίστηκε στα 100 τετραγωνικά του ιστορικού κέντρου, θα αποφασίσουμε από κοινού και τις δράσεις για την Κέφαλο, την Καρδάμαινα, την Αντιμάχεια, το Μαστιχάρι, τη Ζιά, το Τιγκάκι, το Πυλί, το Μαρμάρι…
Μοναδική προϋπόθεση είναι οι αποφάσεις που θα πάρουμε, όλοι μαζί και όχι κάθε ομάδα ξεχωριστά, να μην αδικούν ούτε έναν συνδημότη μας, επιχειρηματία ή μη.
Τα βασικά αίτια που προκαλούν ασφυξία στις τοπικές μας επιχειρήσεις δεν βρίσκονται, αγαπητοί συνδημότες, εκεί που τα ψάχνετε. Τα αίτια βρίσκονται πρωτίστως στον τρόπο που λειτουργούμε συνολικά ως κοινωνία και δευτερεύοντος εκεί που εμείς ως κοινωνία δώσαμε το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται κάποιοι το νησί μας χωρίς εμείς να έχουμε ούτε απολαβές αλλά ούτε καν το δικαίωμα να μιλήσουμε.
Μαγικές λύσεις και ραβδάκια, αγαπητοί συνδημότες, δεν υπάρχουν. ΜοναδιΚΩΣ τρόπος για να πάει το νησί έστω και ένα βήμα μπροστά είναι να το κάνουμε όλοι μαζί. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από όλους τότε λυπάμαι αλλά το «Ευρωπαϊκό Μέλλον» που σας τάζουν κάποιοι θα μετατραπεί σε «Ευρωπαϊκό Μελόδραμα».
Με τιμή,
Γιάννης Μ. Φραγκούλης
Δρ. Πολιτικής Επιστήμης Παν/μίου Κρήτης
Αν. Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

ADVERTORIALS