Δείτε την επιστολή που έστειλε η Παγχιακή Επιτροπή αγώνα για το μεταναστευτικό στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου- Καλείστε να εκφράσετε αυτούς που σας ψήφισαν και σας εμπιστεύτηκαν

Δείτε την επιστολή που έστειλε η Παγχιακή Επιτροπή αγώνα για το μεταναστευτικό στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου- Καλείστε να εκφράσετε αυτούς που σας ψήφισαν και σας εμπιστεύτηκαν

Κύριοι Βουλευτές,

Κύριοι,
Ανδρέα Μιχαηλίδη (Χίου), Νότη Μηταράκη (Χίου), Χαράλαμπε Αθανασίου (Λέσβου),Γιώργο Πάλλη (Λέσβου), Σταύρο Τάσσο (Λέσβου), Δημήτρη Σεβαστάκη (Σάμου), Νεκτάριε Σαντορινιέ (Δωδεκανήσου), Ηλία Καματερέ (Δωδεκανήσου), Εμμανουήλ Κόνσολα (Δωδεκανήσου), Δημήτριε Γάκη (Δωδεκανήσου) και Δημήτριε Κρεμαστινέ (Δωδεκανήσου),
εδώ και αρκετό καιρό έχει κατατεθεί και συζητείται στην Βουλή το νέο Σχέδιο Νόμου για το άσυλο, που αποπροσανατολιστικά ευαγγελίζεται ότι θα επιτύχει την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και το οποίο καλείστε να ψηφίσετε προκειμένου να καταστεί νόμος του Κράτους και να τύχει εφαρμογής.

Επειδή την πραγματικότητα, για πάνω από 3 χρόνια, την βιώνουν ήδη τα νησιά από το ξέσπασμα της μεταναστευτικής κρίσης, θεωρούμε ότι αντί να δοθούν καθαρά μηνύματα και απτά αποτελέσματα προς τις δοκιμαζόμενες κοινωνίες, τελικά οδηγούμαστε σε νέους αδιέξοδους πειραματισμούς.
Ειδικά το άρθρο το όποιο χρήζει επανεξετάσεως είναι το άρθρο 7, το οποίο εισάγει για πρώτη φορά και μάλιστα δια νόμου, τον γεωγραφικό περιορισμό των αιτούντων διεθνούς προστασίας.
Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα ο γεωγραφικός περιορισμός στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος, και Ρόδος, ήταν αποτέλεσμα αποφάσεως της Διευθύντριας Ασύλου (ΑΔΑ: ΩΒΘΙ465ΧΘΕ-ΜΚΡ).

Μετά την από 3/8/2017 αίτηση ακύρωσης των Δικηγορικών Συλλόγων όλων των παραπάνω νησιών προς το ΣτΕ και την αντίστοιχη του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, που ασκήθηκε στη συνέχεια, εκδόθηκαν οι με αριθμ. 805 και 806 / 2018 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που στην ουσία ακυρώνουν την εν λόγω απόφαση της Δ/ντριας Ασύλου, γιατί μεταξύ άλλων ο μη επιμερισμός τους σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια και η άνιση συγκέντρωσή τους σε ορισμένες μόνο περιφέρειες, επιφέρει σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμιση των περιφερειών αυτών σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Στις αποφάσεις αυτές τονίζεται ότι τα έξι αυτά νησιά καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν με τις υπάρχουσες υποδομές και εν μέσω δημοσιονομικής κρίσης, την είσοδο και παραμονή σημαντικού αριθμού προσώπων που αιτούνται διεθνή προστασία, με συνέπεια να υφίσταται σοβαρός κίνδυνος προκλήσεων κοινωνικών εντάσεων με επιπτώσεις στην δημόσια τάξη και την οικονομική ζωή των επίμαχων περιοχών.

Τονίζεται επίσης ότι ακρογωνιαίος λίθος του διεθνούς νομικού συστήματος υπό το πρίσμα του οποίου θα πρέπει να επιβάλλεται κάθε ανάλογος περιορισμός είναι η Συνθήκη της Γενεύης για την προστασία των προσφύγων, που δεν επιτρέπει τέτοια γενικευμένα περιοριστικά μέτρα.

Όμως, ακόμα και αυτές οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ελλάδας αγνοήθηκαν και στις 20-4-2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1366, νέα απόφαση του Διευθυντή Ασύλου για τον "γεωγραφικό περιορισμό" των αιτούντων διεθνή προστασία και μάλιστα προτού ψηφισθεί το ως άνω σχέδιο νόμου, που θα του παρέχει ανάλογη εξουσιοδότηση, την οποία μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν διαθέτει! Εκδόθηκε δηλαδή εν γνώσει της Ελληνικής Κυβέρνησης νέα παράνομη απόφαση από τον νέο Διευθυντή Ασύλου, που χρήζει ακύρωσης.

Καλείστε, λοιπόν, σήμερα να αποτρέψετε αυτό, που οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας κατανόησαν και γι’ αυτό έκριναν τα πιο πάνω, ότι δηλαδή πρακτικά, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το άσυλο, γίνεται και δια νόμου αποδεκτός ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών στα ακριτικά νησιά, μετατρέποντας τα σε γκρίζες ζώνες, αφού θα είναι τα μοναδικά σημεία στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, όπου θα ισχύει κάτι ανάλογο και ντε φάκτο θα θεωρούνται εκτός Ελληνικής Επικράτειας!

Αν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών των ακριτικών νησιών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που είστε εσείς, οι εκλεγμένοι από τους πολίτες βουλευτές, αποδεχθούν κάτι τέτοιο, αυτό σημαίνει ΑΠΟΔΟΧΗ μόνιμης υποβάθμισης έναντι της υπόλοιπης Ελληνικής επικράτειας, ΑΠΟΔΟΧΗ μόνιμης ομηρείας στις διαθέσεις της γειτονικής χώρας, ΑΠΟΔΟΧΗ μόνιμης αποσταθεροποίησης του κοινωνικού ιστού.

Στην επιστολή, που αποστέλλουμε στον καθένα από εσάς δεν αναφέρουμε το κόμμα με το οποίο έχετε εκλεγεί, σκοπίμως, διότι θεωρούμε ότι σε ένα τέτοιο μείζον θέμα προέχει η προάσπιση των τοπικών ακριτικών κοινωνιών και κατ επέκταση το εθνικό συμφέρον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικής γραμμής και κομματικής πειθαρχίας.

Καλείστε να εκφράσετε αυτούς που σας ψήφισαν και σας εμπιστεύτηκαν, να εκπροσωπήσετε αυτούς για τους οποίους βρίσκεστε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ADVERTORIALS