Γ. Κίτσης: Παραλιακή οδός Αβέρωφ.Μία αρνητική εικόνα για το νησί της Κω.Φωτογραφίες.

Γ. Κίτσης: Παραλιακή οδός Αβέρωφ.Μία αρνητική εικόνα για το νησί της Κω.Φωτογραφίες.

Η κατάσταση που επικρατεί στον παραλιακό τομέα στην οδό Αβέρωφ από την ταβέρνα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ μέχρι την ταβέρνα ΔΥΧΤΑΚΙ είναι τραγική και δυσφημεί το νησί μας.Επί χρόνια επικρατεί αυτή η προχειρότητα και δεν δίνεται λύση με την κατασκευή έργου που θα αναβαθμίσει αυτήν την κεντρική περιοχή.Εχουν τοποθετηθεί πρόχειρα πέτρες για προστασία από τις φορτούνες του χειμώνα των οικοδομών-καταστημάτων-παραλίας.

Η τωρινή δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί ότι θα κατασκευάσει αυτό το έργο.Μέχρι τώρα δεν έπραξε τίποτα.Μόνο υποσχέσεις και πραγματοποιεί επικοινωνιακά έργα που επιδεινώνουν τα προβλήματα της πόλεως όπως η ανάπλαση της πλατείας 7ης Μαρτίου.
Η κατασκευή του έργου με πεζόδρομο από ταβέρνα ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ μέχρι ταβέρνα ΔΥΧΤΑΚΙ είναι ενα έργο μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους αλλά ουσιαστικό ποιοτικό έργο αναβάθμισης.
Προτείνεται το δημοτικό λιμενικό ταμείο σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ επειδή η οδός ΑΒΕΡΩΦ υπερχειλίζει απο νερά όταν βρέχει, να συντάξουν μελέτη και να υποβληθεί στην Περιφέρεια για εγκριση και χρηματοδότηση.Η πρόταση αποσκοπεί στην ενεργοποίηση τού δήμου μας ώστε να κατασκευαστεί το έργο.
Επίσης την 12 Δεκεμβρίου 2016 πρότεινα στον δήμο την κατασκευή του εργου.
https://www.aegeanews.gr/news/dimosias-krisis/25657/giorgos-kitsis-protinomena-anagkea-erga-gia-ton-dimo/
15-4-2018
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΤΣΗΣ

zamagias