Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια -Tο σκάφος του Λιμενικού "ΓΑΥΔΟΣ" στον Πειραιά για επισκευή.ΦΩΤΟ

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια -Tο σκάφος του Λιμενικού "ΓΑΥΔΟΣ" στον Πειραιά για επισκευή.ΦΩΤΟ

 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,το ΠΑΘ 090 «ΓΑΥΔΟΣ» έφτασε στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας  και όχι στη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της Ελευσίνας όπως είχε αποφασιστεί στην αρχή.

 Το ΠΑΘ 090 «ΓΑΥΔΟΣ», έχει ήδη φθάσει στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά, συγκεκριμένα στην Ελευσίνα, όπου βρίσκεται η ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Λιμενικού όπου θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί η ζημιά που προκλήθηκε στο πλοίο από τεχνικούς της Διεύθυνσης επιχειρησιακών Μέσων.  Εάν οι τεχνικοί του Λιμενικού κρίνουν ότι το σκάφος χρειάζεται δεξαμενισμό θα πρέπει στη συνέχεια να οδηγηθεί σε κάποιο ιδιωτικό ναυπηγείο. 

Όσον αφορά στα τουρκικά ΜΜΕ, η εφημερίδα Μιλιέτ παίζει το θέμα ως έκτακτη είδηση κάνοντας λόγο για ένταση στα Ίμια επειδή «ελληνικά σκάφη προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη νησίδα», ενώ αναφέρουν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιά.

Πηγές του ελληνικού Λιμενικού ανέφεραν ότι το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής χτύπησε με την πλώρη την πρύμνη του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού "ΓΑΥΔΟΣ" με κωδικό "090", με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. . 'Oπως έγινε γνωστό από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

 Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια. Τα μεσάνυχτα σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής 100 μέτρων,  εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού(ΛΣ 090) 60 μέτρων το οποίο έχει υποστεί ζημιές, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι αξιόπλοο.

Η τουρκική ναυτική παρουσία σε επίπεδο ακτοφυλακής στα Ιμια παραμένει αυξημένη ενώ με βάση το κριτήριο αναλογικότητας στην περιοχή, από την ελληνικά πλευρά δεν υπάρχουν πολεμικά στην περιοχή, αλλά μόνο σκάφη του Λιμενικού από την ελληνική πλευρά.

Το περιστατικό που έχει καταγραφεί αποδεικνύει την ένταση που υπάρχει στην περιοχή εδώ και πολλούς μήνες. 

ImageHandler 16

ADVERTORIALS