ΟΡΑΜΑ για ΕΔΗΚ ΟΡΦΕΑΣ-ΑΙΓΛΗ:Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

ΟΡΑΜΑ για ΕΔΗΚ ΟΡΦΕΑΣ-ΑΙΓΛΗ:Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

Για όσους ξέχασαν ή πίστεψαν ότι ο κος Κυρίτσης «άλλαξε» η περίπτωση της Επιχείρησης Δημοτικών Κινηματογράφων (ΕΔΗΚ ΟΡΦΕΑΣ-ΑΙΓΛΗ) αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τη διαχρονική σχέση του με το δημοτικό χρήμα που χαρακτηρίζεται με μία λέξη… ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ

Η κωλυσιεργία της προηγούμενης δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει την εκκαθάριση της επιχείρησης (η οποία σημειωτέων συνέχισε να έχει ΕΣΟΔΑ μέχρι και το 2016) φέρνει για άλλη μία φορά στο φως τα έργα, τις ημέρες και τις πρακτικές Κυρίτση για το πώς να χρεοκοπήσετε, με βεβαιότητα, μια επιχείρηση.

Tο 2010 τελευταίο έτος διοίκησης της (ΕΔΗΚ) από την πρώτη καταστροφική θητεία Κυρίτση, το «φιλέτο» της Αίγλης και το μονοπώλιο του Ορφέα παρέδωσε στη δημοτική αρχή Καΐσερλη 258.000 ευρώ χρέη και 237.614,09 ευρώ ζημία.

Η ΕΔΗΚ στα χέρια του κου Κυρίτση χρωστούσε στο Δήμο Κω:

  • τα ενοίκια των τριών τελευταίων ετών (2008, 2009, 2010)
  • τον κοινόχρηστο χώρο των δύο τελευταίων ετών (2009 & 2010). Η βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου αναφέρεται στο ποσό των 73.950 χιλιάδων ευρώ.
  • Είχε χρέη στο ΙΚΑ, στη ΔΟΥ και προς τρίτους (προμηθευτές κλπ).
  • Δεν πλήρωνε το δάνειο που είχε η επιχείρηση στην Alpha Bank.
  • Δεν πλήρωνε ΔΗΦΟΔΩ.
  • Δεν πλήρωνε τέλη εκδιδομένων λογαριασμών και φόρο μισθωτών υπηρεσιών.
  • ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ… με αποτέλεσμα για τα παραπάνω το ΣΔΟΕ να επιβάλει και πρόστιμο 14.000 Ευρώ

Νομίζετε ότι τελειώσαμε διαβάστε τη συνέχεια…

Λίγο πριν αποχωρήσουν (το 2010) εξέδωσαν επιταγές –επιλεκτικά σε ημέτερους- προμηθευτές με ημερομηνία πληρωμής το 2011!!!

Δεν ολοκλήρωσαν την επιβεβλημένη από το νόμο μετατροπή της επιχείρησης και άφησαν τους εργαζόμενους στον αέρα (χρειάστηκε πολύμηνη προσπάθεια για να γίνει η μεταφορά τους στο Δήμο και να μην απολυθούν).

Στις 25/5/2015 η οικονομική επιτροπή του δήμου με διακανονισμό αναλαμβάνει τα χρέη της ΕΔΗΚ καθιστώντας το Δήμο της Κω ως καθολικό διάδοχο και  αναγνωρίζοντας ότι η ΕΔΗΚ έχει κλείσει στις 31/12/2011.

Σύμφωνα με την εισήγηση της εκκαθαρίστριας η φορολογική αναβίωση της ΕΔΗΚ επιβάλλεται για τα έτη 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, καθώς συνεχίζει να παρουσιάζει έσοδα από το ενοίκιο του ATM

Δεν μας είπαν όμως που πάνε αυτά τα λεφτά από το 2017;;;

Για το έτος 2011 για το οποίο ο κος Κυρίτσης, περιχαρής, κόπτεται ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη υπάρχουν στοιχεία και παραστατικά που αποδεικνύουν ότι το 2011 η ΕΔΗΚ αποπλήρωσε χρέη της δικής του περιόδου – ταφόπλακας της ΕΔΗΚ.

Δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για τους δημότες της Κω η Ελληνική Δικαιοσύνη απαντά εμφατικά, έχοντας αναγάγει τον κο Κυρίτση στον νούμερο ένα καρπαζοεισπράκτορα της θεάς Θέμιδας.

Δείτε και το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση της Επικεφαλής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

ADVERTORIALS