ΦΠΑ στα νησιά - Κυβέρνηση :«Δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί με τους θεσμούς» - Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα η διατήρησή τους.

ΦΠΑ στα νησιά - Κυβέρνηση :«Δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί με τους θεσμούς» - Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα η διατήρησή τους.

 Σε σημερινή δήλωσή του ευρωπαίος αξιωματούχος είπε για το ΦΠΑ στα νησιά ότι το θέμα συζητείται ακόμη. Δεν εμφανίστηκε ωστόσο ιδιαίτερα ευέλικτος για τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή επικαλούμενος  γραφειοκρατικά  προβλήματα που δημιουργεί μια τέτοια διαφοροποίηση. Σύμφωνα με την ίδια  ευρωπαϊκή πηγή, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για την τόνωση των νησιών, κυρίως μέσω των επενδύσεων. Ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας  σε συνέδριο για την ελληνική Οικονομία, πρόκρινε ως μέσω ενίσχυσης της αξιοποίηση των κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία 

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, προϊδεάζει την κοινή γνώμη  με δηλώσεις υπουργών, βουλευτών και στελεχών της ότι αυτό «δεν έχει ακριβώς συμφωνηθεί με τους θεσμούς» και ότι σε περίπτωση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα υπάρξουν αντίμετρα.  

 Ελληνική κυβέρνηση και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι  με τις δηλώσεις τους ανοίγουν την κερκόπορτα που οδηγεί στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.  Όμως όσα αντίμετρα κι αν θεσπιστούν δεν θα μπορέσει να αντισταθμιστεί το καίριο χτύπημα στην οικονομία των νησιών.

 Ευθύνη της αντιπολίτευσης που επέτρεψε να εμπεδωθεί ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ επιβλήθηκε από τους ευρωπαϊκούς "θεσμούς", ευθύνη της που περιορίζεται σε καταγγελτικό λόγο. 

ADVERTORIALS