Δ. ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : Άμεση κινητοποίηση για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στα κρουαζιερόπλοια με τις δικές μας δυνάμεις.

Δ. ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : Άμεση κινητοποίηση για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στα κρουαζιερόπλοια με τις δικές μας δυνάμεις.

Δ. ΓΕΡΑΣΚΛΗΣ : “Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Άμεση κινητοποίηση για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στα κρουαζιερόπλοια με τις δικές μας δυνάμεις.”

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Γερασκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Δήμος Κω δεν έμεινε και ούτε πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων αποκατάστασης στις λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα.

Για μία ακόμα φορά, αναλάβαμε και θα αναλάβουμε και άλλες πρωτοβουλίες.

Ήρθαμε σε επαφή με τις εταιρείες κρουαζιέρας, ιδιαίτερα με τα μεγάλα πλοία υψηλού επιπέδου που μπορούν να κάνουν προσεγγίσεις χρησιμοποιώντας το αγκυροβόλιο και όχι το λιμάνι.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς και θα το κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε έναν ειδικό χώρο στον οποίο θα μπορούν να προσεγγίζουν τα tenders (λάντζες) και να αποβιβάζουν τους επιβάτες της κρουαζιέρας.

Σε αυτό το χώρο θα διαμορφώσουμε υποδομές και θα έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Η αποβίβαση θα γίνεται στις νέες εγκαταστάσεις που δημιουργήσαμε στην ΔΕΗ, μια που εκεί πλέον υπάρχει η δυνατότητα παροχής όλων των διευκολύνσεων (security, στέγαστρο, χώρος στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία κ.α).

Επιπλέον με δεδομένο ότι μας ζητήθηκε από τον αντιπρόσωπο της Seabourn Cruises να επισκευαστεί και το τμήμα του κρηπιδώματος που βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος του λιμανιού, δηλαδή τον μικρό μόλο που βρίσκεται μεταξύ του κάστρου και του μεγάλου λιμανιού, ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν και τα έργα των επισκευών από το υπουργείο υποδομών, θα παρέμβουμε με δικούς μας πόρους, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση εκεί και να γίνεται η διαδικασία αποεπιβίβασης των επιβατών με ασφάλεια. Σε αυτή την περίπτωση τα τουριστικά λεωφορεία θα μπορούν να σταθμεύουν στην εσοχή του κάστρου αφού έχει αρθεί η επικινδυνότητα των τειχών και υπάρχει και περίφραξη.

Εξετάζουμε επίσης ως εναλλακτική λύση και την χρησιμοποίηση, με τη δημιουργία των κατάλληλων παρεμβάσεων και της πολεμικής σκάλας.

Αυτή τη στιγμή οι επιβεβαιωμένες προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων στην Κω, στο πλαίσιο που υπάρχει και με τις υποδομές που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι με τις δικές μας δυνάμεις για την αποπεπιβίβαση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων, είναι οι εξής:

29/6/2018    SEABOURN ODYSSEY

27/7/2018    SEABOURN ODYSSEY

24/8/2018    SEABOURN ODYSSEY

19/9/2018    SILVER WHISPER

21/9/2018    SEABOURN ODYSSEY

26/9/2018    AZAMARA PURSUIT

19/10/2018   SEABOURN ODYSSEY

11/11/2018   SEABOURN OVATION

Πρόκειται για πλοία πολύ υψηλού επιπέδου (6 αστέρων), που δείχνουν την προτίμηση τους στην Κω σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί μας.

Επίσης το ένα από αυτά, το AZAMARA PURSUIT, είναι νέο πλοίο για την συγκεκριμένη εταιρεία που εξακολουθεί να επιλέγει την Κω ως προορισμό.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS