Δήμαρχος Σάμου για το μεταναστευτικό: Πέντε δήμαρχοι έχουμε μοιράσει ρόλους και αρμοδιότητες,για να αντιμετωπίσουμε την αδυναμία του υπουργείου Μετανάστευσης

Δήμαρχος Σάμου για το μεταναστευτικό: Πέντε δήμαρχοι έχουμε μοιράσει ρόλους και αρμοδιότητες,για να αντιμετωπίσουμε την αδυναμία του υπουργείου Μετανάστευσης

O Δήμαρχος της Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλομιλώντας στο newsbeast.gr  χωρίς να «ανοίξει τα χαρτιά» του ως προς τις ενέργειες που θα κάνει ο Δήμος, τόνισε πως έχει ήδη ζητήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους επιτρόπους κ.κ. Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Νομίζω ότι όλη η κατάσταση ειπώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι εκεί αποτυπώθηκε και η προτεραιότητα του υπουργείου, η οποία ήταν να διευρύνει τα hotspot, παρόλο που η υπογραφή του κ. Μουζάλα, συγκεκριμένα στις 11/10/2016 λέει "αποσυμφόρηση της Σάμου" και όχι των hotspot.

Τονίσαμε λοιπόν εκεί ότι... γιατί τα hotspot είναι προσωρινές εγκαταστάσεις, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες και προτεραιότητες των προσφύγων και μεταναστών, ούτε βεβαίως στις απαιτήσεις της αστυνομίας και του λιμενικού. Οι αντιδράσεις λοιπόν που υπάρχουν σε όλα τα νησιά, είναι αντιδράσεις τοπικές ενάντια στον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών και βεβαίως στην παραδοχή ότι δεν μπορούν τα νησιά του βορείου και νοτίου Αιγαίου, Σάμος, Κως, Λέρος, Χίος και Λέσβος να σηκώσουν όλο το βάρος των αφίξεων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που έρχονται στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία.

Αυτή η αντίδραση λοιπόν οργανώνεται σε διάφορα επίπεδα, εμείς έτσι κι αλλιώς θα οργανώσουμε κάτι. Δεν έχει καμιά σημασία πώς θα το οργανώσουμε και πού θα το οργανώσουμε. Εγώ πιστεύω σε πιο σημαντικές και συμβολικές παρεμβάσεις και το λέω αυτό γιατί έχουμε ήδη ζητήσει συναντήσεις με τους αρμόδιους επιτρόπους κ.κ. Αβραμόπουλο και Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες και βεβαίως με τους αρχηγούς των κομμάτων ο πρώτος κύκλος με τους οποίους έχει γίνει κάποιους μήνες πριν.

Η στάση των Δήμων είναι ενιαία υπό την λογική ότι είναι στο πλαίσιο της πλήρους αδυναμίας του υπουργείου Μετανάστευσης να ανταποκριθεί στο καθήκον και τον ρόλο του να ανταποκριθεί.

Πέντε δήμαρχοι συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και έχουμε μοιράσει ρόλους και αρμοδιότητες και κάνουμε την δουλειά μας σωστά υπερασπιζόμενοι τις τοπικές κοινωνίες, σεβόμενοι την χώρα. Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με 15 και 20 μήνες, ενώ έχουν τελειώσει οι αιτήσεις τους να μην μπορούν να φύγουν, ούτε βέβαια να μην γίνονται επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία, που χαρακτηριστικά αναφέρω, από την Σάμο έγιναν μόνο 158 έγιναν σε ένα χρόνο. Η κατάσταση αυτή πρέπει να γίνει γνωστή παντού, χωρίς καμία υπερβολή, με την πραγματικότητα, ούτως ώστε να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των νησιών. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο, συγκροτημένο, σοβαρό μέσο που περιλαμβάνει και την διαμαρτυρία και την διοργάνωση εκδηλώσεων εφόσον αυτό κριθεί ότι απαιτείται».

ADVERTORIALS