Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ: Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης και να παραδοθούν τα 1ο - 2ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Κω

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ: Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης και να παραδοθούν τα 1ο - 2ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Κω

Ερώτηση με θέμα «Να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης και να παραδοθούν στους μαθητές το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κω και το 1ο Γυμνάσιο Κω», κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης.

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό της 21ης Ιούλη, υπέστησαν σοβαρές ζημιές το 1ο και 2ο ΓΕΛ Κω και το 1ο Γυμνάσιο Κω. Αυτό είχε ως συνέπεια, τα συγκεκριμένα σχολεία να λειτουργούν απογευματινές ώρες σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Κω. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους μαθητές, στις οικογένειές τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Από τις πρώτες μέρες που διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων σχολικών συγκροτημάτων, μπήκε από όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και από το ΚΚΕ, το ζήτημα της όσο το δυνατόν γρήγορης αποκατάστασής τους. Εκφράστηκαν οι ανησυχίες για τυχόν μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας γραφειοκρατίας και ανεπαρκούς χρηματοδότησης. Οι πόροι που διατέθηκαν από την αρχή ήταν 300.000 ευρώ, ποσό που υπολείπεται κατά πολύ από το ποσό που αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις και το ανεβάζουν στο 1.500.000 ευρώ. Παράλληλα, τρεισήμισι μήνες μετά τον σεισμό, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες τεχνικές μελέτες, δεν προχωρά επομένως η έγκρισή τους και η ανάθεση των έργων σε αναδόχους. (Αναδεικνύεται η ανάγκη του ΟΣΚ και οι ευθύνες όσων τον μετέτρεψαν σε ΑΕ).

Αυτά όλα δημιουργούν τη δικαιολογημένη ανησυχία για μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών και την παράδοση των σχολείων στους μαθητές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις, να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο οι εργασίες στο 1ο και 2ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Κω και να παραδοθούν άμεσα στους μαθητές τους».

ADVERTORIALS