Yπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δεν θα φτιαχτούν νέα hotspot στα νησιά

Yπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δεν θα φτιαχτούν νέα hotspot στα νησιά

Yπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δεν θα φτιαχτούν νέα hotspot στα νησιά

Σύμφωνα με το left.gr το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής,  απάντησε στη Νέα Δημοκρατία  με ανακοίνωσή του  ως εξής: 

Η απόφαση που αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης δεν είναι απόφαση. Είναι πρόσκληση δήλωσης των δαπανών για την κατασκευή των hot-spot που έχουν γίνει το 2015 κι έχουν ολοκληρωθεί. Πρόσκληση, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα εκταμίευσης που ορίζει η ΕΕ, προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να καλυφθούν από την κοινοτική χρηματοδότηση (...) Όχι για την κατασκευή νέων χώρων, αλλά για την πληρωμή αυτών που κατασκευάστηκαν και έκτοτε λειτουργούν, όπως όφειλε να γνωρίζει .Πρόκειται για μια πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και πιο συγκεκριμένα προς την Ελληνική Αστυνομία η τεχνική υπηρεσία της οποίας, την περίοδο εκείνη αρμοδίως προέβη στην κατασκευή των εν λόγω Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Το έγγραφο αυτό δεν απευθύνεται στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως λανθασμένα σημειώνει ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, πέραν του ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την πρόσκληση, μεταφέρει ψευδείς ειδήσεις, τις οποίες τις διατυπώνει ως ερωτήσεις και παριστάνοντας ότι είναι επίκαιρος αναφέρεται στο παρελθόν ως μέλλον.

Κατανοώντας την εμμονή του κ. Βαρβιτσιώτη με την κυβέρνηση τον προτρέπουμε, πριν καταθέτει ερωτήσεις ή δημόσιες τοποθετήσεις να διαβάζει –τουλάχιστον- τα έγγραφα τα οποία επικαλείται.

Επαναλαμβάνουμε πως στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος θα είμαστε πάντοτε στην διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διευκρινίσεις ή για απαντήσεις σε οποιοδήποτε θέμα».

 Διευκρινίζεται ότι  το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής  αναφέρεται  στην "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΥΛΟΥ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ «1 – Άσυλο».  Πρόκειται για μια νέα δράση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (6.10.2018) ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ) για την καταγραφή πολιτών τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου»  

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Kosnews24  και ειδικότερα στην πρόσκληση τον  Πίνακα 2: Κοινοί Δείκτες 

 'Οπου αναφέρεται στην  Χωρητικότητα (αριθμός θέσεων) νέων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας που δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τις ελάχιστες απαιτήσεις για τις συνθήκες υποδοχής που ορίζονται στο κεκτημένο της ΕΕ, και των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας που βελτιώθηκαν σύμφωνα με τις ίδιες απαιτήσεις ως αποτέλεσμα των έργων που υποστηρίζονται από το εν λόγω Ταμείο Αριθμός 8.500

https://www.kosnews24.gr/politika/item/237824-8-1-ek-evro-gia-nea-hotspot-se-ko-lero-xio-lesvo-kai-samo

ADVERTORIALS