Επιστολή του Αριστοτέλη Παυλίδη προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Επιστολή του Αριστοτέλη Παυλίδη προς τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

Κύριε Περιφερειάρχα,

Σε  συνέχεια των συζητήσεων μας σχετικώς προς την οργάνωση της ‘’Εκθέσεως’’ υπό τον τίτλο  ‘’Μακρά Πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση’’ και δεδομένου ότι σε λίγο εκπνέει και ο Σεπτέμβριος  επανέρχομαι δια των κατωτέρω.

Το προς ‘’Έκθεση’’ υλικό, έχει συγκεντρωθεί πολύ προσεκτικά,  από το ’’Ίδρυμα της Βουλής’’,  το Δήμο Ρόδου, το Δήμο Κω, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το Παράρτημα Ρόδου των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Απομένει η εξεύρεση του καταλληλότερου Εκθεσιακού χώρου.

 Μετά από διάφορες αναζητήσεις καταλήγομεν  στο  ότι ο καταλληλότερος χώρος, είναι η οικία της οικογένειας Σάββα Παυλίδη (Ι. Καζούλη 8) στην οποία εστεγάσθη το Προξενείο της Ελλάδος επί Ιταλοκρατίας μέχρι την 28η Οκτωβρίου 1940, ημέρα κηρύξεως του Ελληνό-Ιταλικού Πολέμου.

Τούτο , άλλωστε, δηλώνετε και εσείς με την επιστολή σας της 26ης Απρ 2017 προς τον Πρόεδρο του Ιδρύματος της Βουλής καθηγητή κ. Π. Σούρλα, υπογραμμίζοντας ότι ‘’προχωρείτε στην  οργάνωση του χώρου του Παλαιού Προξενείου ώστε αυτό να επιτευχθεί το φθινόπωρο του 2017 και να συμπεριληφθεί στις εκδηλώσεις του εορτασμού του Έτους Δωδεκανήσου’’.

Βάσει αυτών προτείνω, Κύριε Περιφερειάρχα, το ιστορικό κτίριο του  Προξενείου της Ελλάδος, να ανοίξει και πάλι στις 28 Οκτωβρίου 2017, ακριβώς 77 χρόνια μετά την ανάκληση του τελευταίου Προξένου της Ελλάδος,  που εσήμανε και το κλείσιμο του, και 70 ακριβώς χρόνια μετά την ημερομηνία ‘’ προσάρτησης’’/ ’’επαναπαρτισμού’’ της ιδιαιτέρας  Πατρίδας  μας που εσήμανε και την έναρξη της πορείας της ελεύθερης Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση στον κορμό της  Μητέρας Ελλάδος.

                                                                                                                Με εκτίμηση

                                                                                                Αριστοτέλης Α. Παυλίδης

                                                                                                                                      

ADVERTORIALS