ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ:Ο Έβρος και συνολικά η Θράκη βρίσκονται εκτός σχεδιασμού για το προσφυγικό για ιστορικούς και εθνικούς λόγους

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ:Ο Έβρος και συνολικά η Θράκη βρίσκονται εκτός σχεδιασμού για το προσφυγικό για  ιστορικούς και εθνικούς λόγους

Διαψεύδουν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί εγκατάστασης και επιδότησης της διαμονής προσφύγων στον Έβρο, οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού.

Ειδικότερα οι βουλευτές Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καϊσας και Δημήτρης Ρίζος, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς με εκφραστές ανθρώπους σε θέσεις ιδιαίτερης πολιτικής και πνευματικής ευθύνης.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δήλωση του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ. Αναστασίου Δημοσχάκη, περί «σχεδιασμού οδικού διαύλου ασφαλούς διέλευσης προσφύγων στην περιοχή των Καστανέων», από τη σημερινή κυβέρνηση κατά το πρόσφατο παρελθόν, χαρακτηρίζοντάς την «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας».

«Ο Έβρος και συνολικά η Θράκη βρίσκονται εκτός σχεδιασμού για το προσφυγικό ζήτημα για συγκεκριμένους, ιστορικούς και εθνικούς λόγους... Σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου σε πρόσφυγες, επισημαίνουμε πως το πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Για τον Έβρο συγκεκριμένα, υπάρχει η πρόβλεψη, σε περίπτωση που αυξηθεί η ροή των προσφύγων (γεγονός που εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να συμβεί) και η υπηρεσία δεν προλάβει να εξετάσει σε μία ημέρα την αίτηση λόγω φόρτου εργασίας ή έλευσης σαββατοκύριακου, να δίνεται η δυνατότητα προσωρινής στέγασης με βάουτσερ σε ένα ξενοδοχείο από 24 έως 48 ώρες. Μετά την καταγραφή τους αποχωρούν άμεσα για την Αθήνα... Συνολικά, ολόκληρη η περιοχή του Έβρου έχει εξαιρεθεί από το προγραμματισμό φιλοξενίας προσφύγων με ενοικίαση διαμερισμάτων για διάστημα 6 - 9 μηνών, που αφορά αιτούντες ασύλου οι οποίοι αναμένουν την εξέταση του αιτήματός τους», διευκρινίζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTORIALS