Β. Υψηλάντης: ''Για να μη ξεχνά η ανθρωπότητα τη θηριωδία των ολοκληρωτικών καθεστώτων.''

Β. Υψηλάντης: ''Για να μη ξεχνά η ανθρωπότητα τη θηριωδία των ολοκληρωτικών καθεστώτων.''

Σε ανάρτηση με αφορμή την 23η Αυγούστου (Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού) , προχώρησε ο Δωδεκανήσιος τέως βουλευτής με τη ΝΔ κ, Βασίλης Υψηλάντης.

Συγκεκριμένα σχολίασε 

Για να μη ξεχνά η ανθρωπότητα τη θηριωδία των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

ice screenshot 20170823 180626

Στις 2 Απριλίου 2009 το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον απολυταρχισμό και κάλεσε τις χώρες μέλη να ορίσουν την 23η Αυγούστου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού.
Από τότε διεθνείς εκδηλώσεις έγιναν σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στις 23 Αυγούστου 2017 η Ημέρα Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων θα γίνει στο Ταλίν της Εσθονίας, αφού η Εσθονία έχει την προεδρία της ΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Πρόκειται για την εκδήλωση στην οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να παραστεί με το επιχείρημα ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα δεν διέπραξαν εγκλήματα. Μάλιστα, ο κληθείς υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έστειλε επιστολή στις αρχές της Εσθονίας για τους λόγους της απουσίας του. Πρόκειται για την μοναδική ευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία δεν αναγνωρίζει μια Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης και αρνείται να παραστεί σε εκδηλώσεις που στηρίζει το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

ADVERTORIALS