Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με 10 νησιά στην 14η Tour Natur στο Düsseldorf!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με 10 νησιά στην 14η Tour Natur στο Düsseldorf!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που καταβάλει για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, συμμετέχει στην εξειδικευμένη έκθεση Tour Natur η οποία θα διεξαχθεί στο Düsseldorf της Γερμανίας (1-3 Σεπτεμβρίου 2017).
Στην 14η Tour Natur θα συμμετέχουν περίπου 5000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες. Πρόκειται για τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων. Η «παλέτα» των εναλλακτικών μορφών τουρισμού περιλαμβάνει από πεζοπορία και αναρρίχηση μέχρι ορεινή ποδηλασία και κανό. Όπως προκύπτει δε από στοιχεία ερευνών αγοράς που παρουσιάστηκαν στην περσινή Tour Natur, 35 έως 40 εκατ. Γερμανοί δηλώνουν ότι ασχολούνται με την πεζοπορία. Περίπου το ένα τρίτο αυτών, δηλώνουν ότι πραγματοποιούν και διακοπές σχετιζόμενες με την πεζοπορία (Wanderurlaub).
Στην πρόσκληση της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να συμμετάσχουν στην 14η Tour Natur, ανταποκρίθηκαν δέκα νησιωτικοί δήμοι και συγκεκριμένα της Ρόδου, της Καρπάθου, της Αστυπάλαιας, της Καλύμνου, της Λέρου, της Σέριφου, της Τήνου, της Αμοργού, της Κέας και της Άνδρου. Καλούνται επίσης να συμμετέχουν (δωρεάν) μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι τουριστικές επιχειρήσεις των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην έκθεση για να παρουσιάσουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρουν.
«Οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου προσφέρουν μία ευρεία γκάμα τουριστικών προϊόντων. Αυτά τα προϊόντα και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχει αναπτύξει κάθε προορισμός, προσπαθούμε με μεθοδικότητα να αναδείξουμε όλα αυτά τα χρόνια. Κάποια από τα νησιά μας έχουν ήδη καταφέρει να εδραιωθούν ως προορισμοί ειδικών μορφών τουρισμού, ενώ άλλα νησιά έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, δεν φείδεται κόπων και προσπαθειών για να προβάλλει στο ευρύ κοινό την πολυποικιλότητα του τουριστικού της προϊόντος. Με τη συμμετοχή μας στην Tour Natur αποσκοπούμε συγκεκριμένα στο να αναδείξουμε όλες τις δυνατότητες για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες που υπάρχουν στα νησιά μας», αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
*Οι επιχειρήσεις των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου επιθυμούν να πάρουν μέρος στην 14η Tour Natur στο Düsseldorf μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

ADVERTORIALS