ΝΔ: Να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Κω

ΝΔ: Να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Κω

Την ανάγκη να υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της για την ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Κω και να προστατευθεί με κάθε τρόπο η εικόνα του νησιού, επεσήμανε το κλιμάκιο της ΝΔ. ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί της Κω.

Την Παρασκευή 21/7/2017 ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Εσωτερικών και Βουλευτή Αττικής, Μάκη Βορίδη, από τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, τον τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα, τον πρώην βουλευτή Γιάννη Παππά, τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου Παύλο Μπακίρη έφτασε στο νησί με εντολή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη, επισκέφτηκαν τις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό, καταγράφοντας τα προβλήματα. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης πραγματοποίησαν σειρά επαφών με φορείς, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας και κατοίκους του νησιού.

Το κλιμάκιο της ΝΔ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Κω, όπου και συνεχάρη την διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το γενικότερα όλο το προσωπικό, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και τον επαγγελματισμό με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στα προβλήματα περίθαλψης που προέκυψαν τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό.
Επίσης απένειμαν τα εύσημα και στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, που έφεραν με επιτυχία εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Επίσης εξήρε την στάση των ξενοδόχων της Κω, που με ψυχραιμία και νηφαλιότητα στάθηκαν δίπλα στους τουρίστες, φροντίζοντας να τους καθησυχάσουν και να τους κάνουν να νιώσουν ασφαλείς.

Όπως επισημάνθηκε από το κλιμάκιο της ΝΔ, αποτελεί άμεση προτεραιότητα η αποκατάσταση της λειτουργίας του λιμανιού στο νησί. Επίσης εξίσου σημαντική είναι η αποκατάσταση των ζημιών στα ιστορικά μνημεία και στα κτήρια, ώστε να επανέλθει πλήρως η εικόνα του νησιού και η Κως, που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια, να ξαναβρεί σύντομα τους ρυθμούς της.

«Το νησί του Ιπποκράτη, που τόσο έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια πρέπει με κάθε τρόπο να στηριχθεί από την πολιτεία και είναι απαραίτητο όλοι σύσσωμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Παύλος Μπακίρης ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κω, εκφράζοντας τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο άτυχων τουριστών που έχασαν την ζωή τους και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

ADVERTORIALS