Ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κω

Ερώτηση του Ν. Ανδρουλάκη για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κω

Ερώτηση Ν. Ανδρουλάκη για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών στην Κω

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης σχετικά με τις δυνατότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στην Κω ο χθεσινοβραδινός σεισμός.

Ο Ευρωβουλευτής, αναφερόμενος και στο παράδειγμα της Ιταλίας, η οποία έλαβε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τους ισχυρούς σεισμούς που την έπληξαν, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναφέρει, τι δυνατότητες υπάρχουν, αλλά και τι ενέργειες απαιτούνται από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου ένας ισχυρός σεισμός έπληξε την περιοχή των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα την Κω, με τραγικό αποτέλεσμα δύο νεκρούς, πολλούς τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα πολλά κτήρια και κατοικίες στην παλιά πόλη της Κω έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και το κεντρικό λιμάνι του νησιού έχει παραμείνει κλειστό, καθιστώντας πολύ δύσκολη την σύνδεσή του με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα γύρω νησιά.

Τέλος σημειώνεται πως βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου, και ότι ο τουρισμός αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων του νησιού.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

- Τι χρηματοδοτικές δυνατότητες υπάρχουν για την αποκατάσταση των ζημιών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης όπως συνέβη και σε ανάλογη περίπτωση στην Ιταλία;

- Τι ενέργειες απαιτούνται από την Ελληνική κυβέρνηση για την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών εργαλείων;

ADVERTORIALS