Ν. Σαντορινιός : Γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ακτοπλοΐας στην Κω

Ν. Σαντορινιός : Γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ακτοπλοΐας στην Κω

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ανέφερε πως ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού στην Κω έχει υποστεί καθίζηση, λόγω του ισχυρού σεισμού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της ακτοπλοΐας στο νησί, με εναλλακτικά σημεία ελλιμενισμού.Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στέγασης για τους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες καθώς κατοικίες και καταλύματα της περιοχής δεν έχουν υποστεί ζημιές.
Δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη εικόνα, το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση.

Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοϊας ανέφερε.

ADVERTORIALS