Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “ Ο Δήμος Κω δεν παίζει με την αγωνία των ανθρώπων για εργασία.”

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “ Ο Δήμος Κω δεν παίζει με την αγωνία των ανθρώπων για εργασία.”

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στην ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους της καθαριότητας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“ Ο Δήμος Κω δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια ούτε υπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες. Δεν παίζει με την αγωνία των ανθρώπων για εργασία.
Από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε υπεύθυνα, προειδοποιώντας για τα προβλήματα που θα υπήρχαν και δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις.
Εύχομαι η τροπολογία που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση να μην αντιμετωπίσει νομικά και συνταγματικά ζητήματα και να είναι εφαρμόσιμη ιδιαίτερα σε δύο σημεία:
1ον) Στη νομιμότητα ανανέωσης των συμβάσεων έως 31 Mαρτίου.
2ον) Στην καταβολή των δεδουλευμένων και της μισθοδοσίας αυτών των ανθρώπων.
Η κυβέρνηση που νομοθετεί έχει την ευθύνη.
Έδωσα ήδη εντολή να σταλεί η μισθοδοσία στον Επίτροπο αμέσως μετά τη δημοσίευση της ψηφισθείσας τροπολογίας στο ΦΕΚ, προκειμένου να γνωρίζουμε αν θα εγκριθεί η καταβολή της μισθοδοσίας.
Εμείς είμαστε εδώ για να λέμε την αλήθεια στους συμβασιούχους στην καθαριότητα και αυτό το έχουν εκτιμήσει οι ίδιοι.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν ζητήματα που συνδέονται με τις προσλήψεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
1ον-Είναι σαφές ότι η πρόσληψη σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα συνδέεται με τα έσοδα. Δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις που υπερβαίνουν τα ανταποδοτικά έσοδα της καθαριότητας γιατί διαφορετικά θα πρέπει να γίνει αύξηση τελών.
2ον-Εξαγγέλθηκαν 2.500 προσλήψεις ενώ οι συμβασιούχοι της καθαριότητας σε όλη την Ελλάδα είναι πάνω από 6.000. Αυτό σημαίνει ότι 3.500 δεν θα προσληφθούν αν υποθέσουμε ότι θα προχωρήσει και ο διαγωνισμός για αυτές τις 2.500 προσλήψεις.
3ον-Με βάση το Μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή απαγορεύονται οι προσλήψεις στους Δήμους το 2018 και το 2019. Το ερώτημα είναι για να προσληφθούν οι 2.500, υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για την εξαίρεσή τους από το μέτρο απαγόρευσης των προσλήψεων ή θα βρεθούμε προ εκπλήξεων και θα δημιουργηθεί νέα αναστάτωση;
Η Κεντρική Εξουσία έχει την ευθύνη για τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.
Σε ένα Σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος η καθαριότητα και το πως λειτουργεί δεν είναι ευθύνη και αρμοδιότητα της κυβέρνησης αλλά της αυτοδιοίκησης. Στη χώρα μας η όποια κεντρική εξουσία προκειμένου να κερδίσει ψήφους υποκαθιστά, επιβαρύνει και ακυρώνει την αυτοδιοίκηση.
Αύριο το πρωί θα καλέσω τους συμβασιούχους της καθαριότητας στο Δήμο Κω για να τους ενημερώσω για τις κινήσεις και τις ενέργειες που θα κάνουμε σε ότι αφορά στη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους και στην ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας τους αλλά και για τα ζητήματα που έθεσα.
Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή τους λέει μόνο την αλήθεια.
Αυτό αποδείχθηκε.”

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS