Ο Δήμαρχος Κω για τη Ryanair και τα τεστ δερματοαντίδρασης mantoux

Ο Δήμαρχος Κω για τη Ryanair και τα τεστ δερματοαντίδρασης mantoux

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩ

Κυρίες και Κύριοι
Μια πολύ σύντομη ενημέρωση για δύο σημαντικά ζητήματα.
Το πρώτο αφορά στη συνάντηση μας με τον Διευθυντή Ανάπτυξης Δρομολογίων της Ryanair κ. Neal McMahon.
Επιβεβαιώθηκε η ανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου Κω σε ότι αφορά τη σχέση του με την εταιρεία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ίδια τη Ryanair.
Δεν θέλω να αναφέρομαι στο γκρίζο χθες, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να διαμορφώσουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία μακράς πνοής με τη Ryanair.
Υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές για να ξεκινήσουν δρομολόγια μέσα στο 2018.
Αύριο ο κ. Σιφάκης έχει συγκαλέσει την επιτροπή Τουρισμού και τις επόμενες ημέρες θα καλέσει τους φορείς αλλά και επιχειρηματίες του τουρισμού για να τους ενημερώσει αναλυτικά.
Η απόφαση θα είναι συλλογική, όλοι μαζί θα αποφασίσουμε.
Με δεδομένο ότι η διαπραγμάτευση ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, απαιτείται υπευθυνότητα από όλους.
Είναι δεδομένη η βούληση που υπάρχει από την πλευρά μας για να προχωρήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε κοινές δράσεις προβολής με τη Ryanair με αντάλλαγμα δρομολόγια της εταιρείας προς την Κω.
Η βούληση αυτή από το Δήμο Κω υπήρχε και τα δύο προηγούμενα χρόνια, μπορεί να το επιβεβαιώσει η ίδια η εταιρεία. Αυτό ισχύει για όσους διασπείρουν ψεύδη για να εξυπηρετήσουν ευτελείς μικροκομματικούς σκοπούς.
Το 2015 ο Δήμος Κω, στις συζητήσεις που έκανε με τη Ryanair, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στην εταιρεία, η οποία όμως δεν θέλησε να μπει σε συζητήσεις.
Γιατί; Γιατί το έχουμε εξηγήσει χίλιες φορές. Μπορούν να το καταλάβουν οι λογικοί άνθρωποι και οι καλόπιστοι αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι εγκάθετοι.
Γιατί η Ryanair είχε πρόβλημα με τις χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων. Τόσο στην κυβέρνηση Σαμαρά όσο και στην κυβέρνηση Τσίπρα έθεσαν το ζήτημα της απαλλαγής της από το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης (το γνωστό σπατόσημο).
Η Κως όπως και η Κέρκυρα, στην οποία ανακοινώθηκε περικοπή δρομολογίων, αποτέλεσαν παράπλευρες απώλειες αυτής της διαμάχης.
Ελπίζω ότι με την ανάληψη της διαχείρισης των αεροδρομίων από τη Fraport, θα υπάρξει μια άλλη προσέγγιση.
Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τη συνέχεια και την κατάληξη της διαπραγμάτευσης.
Και δεν είναι η μόνη εταιρεία με την οποία βρισκόμαστε σε συζητήσεις, υπάρχει πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης συνεργασία με μια άλλη μεγάλη αεροπορική εταιρεία.
Επ΄αυτού δεν μπορώ να αναφέρω αυτή τη στιγμή κάτι, πριν καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας ώστε να μπορεί να γίνει ανακοίνωση με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο πλευρών.
Αυτή η Δημοτική Αρχή στηρίζει και θα στηρίξει κάθε αεροπορική εταιρεία που επιλέγει ή θα επιλέξει να συνδέσει το νησί μας.
Σέβεται και θα σεβαστεί τις συμφωνίες της και αυτό το γνωρίζουν και το επιβεβαιώνουν τόσο η Ryanair όσο και άλλοι συνομιλητές μας.
Η Κως δεν κατάφερε απλά να μείνει όρθια έχοντας να αντιμετωπίσει και το μεταναστευτικό, ένα πρόβλημα που άλλοι φόρτωσαν στις πλάτες μας για να θυσιάσουν την Κω, ως τουριστικό προορισμό. Κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά, να διανύουμε μια πολύ καλή χρονιά στον τουρισμό που θέλουμε να γίνει καλύτερη και το 2018 να βάλουμε ακόμα ψηλότερα τον πήχυ.


Το δεύτερο είναι η δράση προληπτικής ιατρικής που έκανε το Δημοτικό Ιατρείο με τα τεστ δερματοαντίδρασης mantoux, αποδεικνύοντας τη χρησιμότητά του.
Κάποιοι φυσικά δεν θέλουν να υπάρχει δημοτικό ιατρείο που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους δημότες. Θα προτιμούσαν μια από τις αλήστου μνήμης συνεταιριστικές για τις οποίες κάποιοι είναι ήδη υπόλογοι.
Τα ζητήματα αυτά όμως τα έκριναν οι δημότες στις εκλογές. Με εμφατικό τρόπο.
Από εκεί και πέρα εγώ θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη στιγμή που λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα.
Κληθήκαμε να καλύψουμε, μαζί με την Περιφέρεια, ένα μεγάλο κενό. Και το κάνουμε με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα.
Από εκεί και πέρα θα ζητήσω από κάποιους να σταματήσουν να μας προκαλούν. Το γεγονός ότι θέλουμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους για να μην υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό μας, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Μόλις ολοκληρωθεί η τουριστική περίοδος θα πω περισσότερα.
Θα ήθελα όμως να εξάρω δύο πράγματα.
Την πολύ καλή δουλειά του προσωπικού στο Δημοτικό Ιατρείο αλλά και την επάρκεια που επέδειξε στο χειρισμό του ζητήματος, όπως και την προσφορά του Σταμάτη Λοΐζου, του γιατρού και εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για την Υγεία.
Το δεύτερο είναι η υπεύθυνη στάση που υιοθέτησαν όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο έλεγχος έγινε, δόθηκαν οδηγίες εκεί που έπρεπε, λήφθηκαν από την πλευρά μας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Το Δημοτικό Ιατρείο θα συνεχίσει και θα πυκνώσει τις δράσεις προληπτικής ιατρικής αλλά και την προσφορά δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους δημότες μας.

ADVERTORIALS