“Πρωτοβουλία του Δήμου Κω για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων στα supermarket”

“Πρωτοβουλία του Δήμου Κω για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων στα supermarket”

  “Πρωτοβουλία του Δήμου Κω για την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων στα supermarket”

H πολιτική στήριξης του πρωτογενούς τομέα, που υλοποιείται εδώ και δύο χρόνια από το Δήμο Κω, προσλαμβάνει νέες διαστάσεις.

Ο Δήμος Κω ανέλαβε πρωτοβουλία για την προώθηση και πώληση των τοπικών αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων από τα supermarket του νησιού.

Στόχος είναι σε κάθε πολυκατάστημα τροφίμων να υπάρχει η τοπική γωνιά των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Κω.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος μαζί με την άμισθη ειδική σύμβουλο του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλοπούλου, πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους των supermarket ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και LIDL.

Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η καλή διάθεση όλων των πλευρών για την προώθηση και πώληση των τοπικών προϊόντων μέσα από τα δίκτυα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά των εκπροσώπων των σουπερμάρκετ τέθηκαν ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις, προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές που ορίζονται από τους εσωτερικούς κανονισμούς και κανόνες της κάθε επιχείρησης σχετικά με τη νομοθεσία, την ποιότητα, τη συσκευασία, την τυποποίηση και τη διακίνηση των προϊόντων.

Ο Δήμος μετά την πρώτη αυτή συνάντηση προγραμματίζει μια νέα συνάντηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα αφού δεν υπάρχει ακόμα στο νησί οργανωμένος φορέας ή συνεταιρισμός των παραγωγών.

Στόχος είναι να καλυφθούν όλες οι προϋποθέσεις ποιότητας και πιστοποίησης που θα οδηγήσουν στην «τοπική γωνιά», ένα σημείο μέσα στα καταστήματα όπου θα υπάρχουν σε μόνιμη βάση τα τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα του νησιού μας, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα στο αγοραστικό κοινό.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS