Δήμος Κω: Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου και τηλεχειρισμού στο δίκτυο ύδρευσης στο Ζηπάρι και στο Τιγκάκι.

Δήμος Κω: Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου και τηλεχειρισμού στο δίκτυο ύδρευσης στο Ζηπάρι και στο Τιγκάκι.

  «Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου και τηλεχειρισμού στο δίκτυο ύδρευσης στο Ζηπάρι και στο Τιγκάκι».

            Η ΔΕΥΑΚ κινείται πλέον με άλλες ταχύτητες, έχει εκσυγχρονιστεί και χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και λειτουργίας τριών γεωτρήσεων με την κεντρική δεξαμενή στο Δ.Δ. Ζηπαρίου.

            Το έργο αφορά στην ηλεκτρονική σύνδεση των συστημάτων με τον υφιστάμενο εξοπλισμό του ηλεκτρονικού δικτύου προκειμένου τα δεδομένα μέτρησης  να παρακολουθούνται, σε πραγματικό χρόνο, από τον Κεντρικό Υπολογιστή της ΔΕΥΑΚ στον Αμπάβρη.

            Αυτό σημαίνει ότι οι γεωτρήσεις Παπούλη, Αραδάφνη, Παλιά (Μάρογλου) και η Κεντρική δεξαμενή Μπαγιάτη, είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένες με το κέντρο ελέγχου της ΔΕΥΑΚ στον Αμπάβρη και παρακολουθείται η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης όταν χρειάζεται.

            Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που εγκαταστάθηκε δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει σταθερή στάθμη στη δεξαμενή, ενεργοποιώντας όσες γεωτρήσεις χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες και ταυτόχρονα να γίνεται και εξοικονόμηση νερού.

            Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται  συνεχής 24ωρη παροχή χωρίς αυξομειώσεις στην πίεση, που κατά το πρόσφατο παρελθόν προκαλούσε  ζημιές στα δίκτυα .

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον διασφαλίζεται συνεχής παροχή νερού, ιδιαίτερα στα υψηλότερα σημεία του δικτύου όπως οι περιοχές του φράγματος Μεσαριάς και της Μινιέρας, στις οποίες τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν διακοπές στην υδροδότηση λόγω πτώσης της στάθμης στην κεντρική δεξαμενή.

            Το έργο είναι συνολικής δαπάνης 64.227,15€ και καλύφθηκε από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΚ.

            Αντίστοιχα έργα ξεκινούν το επόμενο διάστημα για την ηλεκτρονική σύνδεση γεωτρήσεων και δεξαμενών στην Δ.Κ. Πυλίου.

            Στον πίνακα φαίνεται το κόστος εγκατάστασης αναλυτικά και για τα 4 τμήματα συστήματος ελέγχου (Τ.Σ.Ε.) καθώς και το συνολικό κόστος για να γνωρίζουν οι δημότες που διατίθενται τα χρήματά τους.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

                                             

                                                  Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ADVERTORIALS