«Μέτρα 14,2 δις ευρώ και δύο μνημόνια σε δύο χρόνια, είναι ο απολογισμός του κ. Τσίπρα».

«Μέτρα 14,2 δις ευρώ και δύο μνημόνια σε δύο χρόνια, είναι ο απολογισμός του κ. Τσίπρα».

                      «Μέτρα 14,2 δις ευρώ και δύο μνημόνια σε δύο χρόνια, είναι ο απολογισμός του κ. Τσίπρα».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση έφερε ένα δεύτερο μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια. Ένα μνημόνιο με μέτρα 4,9 δις, με υπερφορολόγηση ,λιτότητα διαρκείας, σκληρή επιτήρηση και χωρίς χρηματοδότηση.

« Τι είδους σκληρή διαπραγμάτευση είναι αυτή που φέρνει ένα δεύτερο μνημόνιο μέσα σε δύο χρόνια;
   Τι είδους σκληρή διαπραγμάτευση είναι αυτή που μειώνει το αφορολόγητο κάτω από τις 6.000 ευρώ, και χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν πλήρωναν φόρο τώρα θα έχουν επιβαρύνσεις έως και 650 ευρώ το χρόνο.
  Τι είδους σκληρή διαπραγμάτευση είναι αυτή που μειώνει συντάξεις 2,5 δις , σύμφωνα και με τα στοιχεία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο.
  Τι είδους σκληρές διαπραγματεύσεις είναι αυτές που κάνει αυτή η κυβέρνηση και έχουν φέρει μέσα σε δύο χρόνια, ένα σύνολο μέτρων 14,2 δισεκατομμυρίων ευρώ που φτωχοποιούν όλο και περισσότερους πολίτες;
  Η εντός εισαγωγικών σκληρή διαπραγμάτευση έφερε και το Υπερταμείο, που καμία κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να παραχωρήσει. Έφερε τα capital controls, τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Αναφερόμενος στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα με τα οποία η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, ο κ. Κόνσολας ανέφερε:

«Πλεονάσματα που προκύπτουν μέσα από την υπερφορολόγηση και τον παραλογισμό, δεν οδηγούν πουθενά και δεν πάνε μακριά.
  Αντίθετα έχουν ημερομηνία λήξης αφού εξαντλούν και τις τελευταίες φοροδοτικές ικανότητες των πολιτών.
    Πλεονάσματα που έχουν βιώσιμα χαρακτηριστικά και αποτυπώνουν μια υγιή οικονομία είναι αυτά που προέρχονται μέσα από την ανάπτυξη και την παραγωγή πλούτου.
   Η κυβέρνηση για να παραμείνει στην εξουσία θα δεχόταν και πρωτογενή πλεονάσματα 5% , θα έπαιρνε και μέτρα όχι 4,9 δις ευρώ που παίρνει τώρα αλλά και 10 δις ευρώ.
  Η εξουσία αλλά και η οικοδόμηση ενός κομματικού καθεστώτος στη διοίκηση, στην οικονομία αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου, είναι αυτοσκοπός για αυτή την κυβέρνηση».

        

ADVERTORIALS