Γιλντιρίμ για ελληνοτουρκικά: Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση

Γιλντιρίμ για ελληνοτουρκικά:  Δεν κάνουμε καμία υποχώρηση

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάλεσε σήμερα τους δημοσιογράφους στο πρωθυπουργικό μέγαρο για να δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με το ζήτημα
των ελληνοτουρκικών σχέσεων να κυριαρχεί στην ατζέντα, εν μέσω της εικόνας κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο που παρουσιάζουν καθημερινά τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα.
«Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Αν τους φίλους σας τους επιλέγετε, τους γείτονές σας δεν τους επιλέγετε», είπε. Ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι είναι βασικό να περνάς καλά με τον γείτονά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνεις υποχωρήσεις.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες η Τουρκία αποτελεί ένα καλό υλικό για άσκηση πολιτικής. «Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας το δίκαιο του άλλου. Για το ζήτημα της Ελλάδας, των νησιών, των γραμμών μας στο Αιγαίο η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή υποχώρηση από την πλευρά μας. Δεν τρομάζουμε στις προκλήσεις και δεν δώσουμε ευκαιρία σε προκλήσεις. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά, αυτή είναι η δική μας αντίληψη», ανέφερε.

antenna.gr

ADVERTORIALS