Το δίλλημα των εκλογών της 25ης του Γενάρη και το στοίχημα για την Ελλάδα.Γράφει ο Γ. Κανετάκης

Το δίλλημα των εκλογών της 25ης του Γενάρη και το στοίχημα για την Ελλάδα.Γράφει ο Γ. Κανετάκης

Το δίλλημα των εκλογών της 25ης του Γενάρη και το στοίχημα για την Ελλάδα:

Προσαρμογή ή Συμβατότητα

 

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας στην οποία φιλοξενούμενη και βασική ομιλήτρια ήταν η Αγλαΐα Κυρίτση με παρόντες και τους 4 υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό μας που απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό: Δ. Γάκης, Η. Καματερός, Χ. Κάσδαγλης και Μ. Κατσιβέλη.

Πρώτα απ’ όλα καλή επιτυχία σε όλους!

Πανηγυρικό το κλίμα. Πρόσωπα χαμογελαστά. Αθρόα η συμμετοχή και διάχυτη η προσδοκία για βέβαιη εκλογική νίκη.

Μια ιστορική νίκη! Ποιός τα φανταζόταν αυτό λίγα χρόνια πρίν!

Με διαστάσεις που ξεφεύγουν απο τα στενά Εθνικά μας όρια

και αγγίζουν τον κόσμο όλο!

Ναι, τέτοιου μεγέθους θα είναι ο αντίκτυπος μιας τέτοιας εξέλιξης. Διεθνής.

Η δύναμη αυτού του κινήματος είναι ακριβώς η αδυναμία προβλεψιμότητας των εξελίξεων που θα πυροδοτηθούν εντός και εκτός των τειχών.

Διότι ζούμε όλοι σε έναν απόλυτα πλέον διασυνδεδεμένο κόσμο!

Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα των σύγχρονων οικονομικών μηχανισμών, όπως είναι η Οικονομική και Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε) της οποίας είμαστε μέλος.

Οι εταίροι, φίλοι και σύμμαχοί μας, πότε αλαζονικά - πότε πιο διπλωματικά, μας καλούν οποιαδήποτε κυβέρνηση κι αν εκλέξουμε, να συνεχίσουμε να «τρέχουμε» το πρόγραμμά τους και όλα θα πάνε καλά!

Εθελοτυφλούν ή κάνουν πως δεν βλέπουν οτι το πρόγραμμά τους είναι πολύ βαρύ για τον server Ελλάδα.

Για να το «τρέχουμε» το πρόγραμμά τους, καταναλώνουμε όλη μας την ισχύ, την οποία αφαιρούμε απο τους Έλληνες χρήστες προκειμένου να την παρέχουμε κατά προτεραιότητα στον Κεντρικό serverπου λειτουργεί στις Βρυξέλλες.

Δυό πράγματα μπορούν να γίνουν ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα.

Α. Αναβάθμιση του serverΕλλάδα

Β. Ένα ελαφρύτερο πρόγραμμα για τον ίδιο server.

Αυτά τα δύο πράγματα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλες.

Τίποτα το απειλητικό! Τίποτα το επαναστατικό!

Ένα update (επαναδιαπραγμάτευση) και σύντομα ένα οικονομικό upgrade (αναβάθμιση υλικού, αύξηση της ισχύος) ζητά ώστε το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να κινδυνεύει με ξαφνικό κρασάρισμα!

Εν τω μεταξύ θα προχωρήσει άμεσα σε αναδιανομή των διαθέσιμων πόρων του συστήματος ώστε να ενισχυθούν χρήστες που έχουν υποστεί μεγάλη απώλεια πόρων απο χρήστες που έχουν πλεόνασμα πόρων σε αδράνεια.

Αυτό είναι το πρόγραμμα που θέλει άμεσα να τρέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λογικό. Και αναγκαίο.

Αυτή είναι και η ουσιώδεις διαφορά του με το πρόγραμμα της ΝΔ που προβλέπει...restart.

Αγαπητέ κ.Σαμαρά, το σύστημα σέρνεται! Και 100 restart να του κάνουμε, πάλι θα σέρνεται!

Όλα λοιπόν φαίνονται απλά. Φαίνονται αλλά δεν είναι!

Ένα μικρό προβληματάκι, καλά κρυμμένο, έχει γίνει ΜΕΓΑΛΟ.

Ο Κεντρικός serverστις Βρυξέλλες τρέχει λειτουργικό ΜΗ αναβαθμήσιμο! Το ξέρουμε ως ευρώ.

Στήθηκε και προγραμματίστηκε σε άλλες εποχές για να ανταγωνιστεί βασικά το Αμερικάνικο λειτουργικό, το δολλάριο.

Η ανάγκη που κάλυπτε ήταν η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ στον διεθνή ανταγωνισμό του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Ήταν οι εποχές τέτοιες.

Άλλαξαν όμως οι εποχές, άλλαξαν τα πράγματα, άλλαξαν οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους! Άλλαξε ο κόσμος!

Η ανάγκη που πρέπει να καλυφθεί σήμερα είναι η ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ με έναν πλέον ανοιχτό και απόλυτα διασυνδεμένο κόσμο.

Τα νομισματικά εργαλεία και πολιτικές του παρελθόντος είναι πλέον ΑΧΡΗΣΤΑ και αναποτελεσματικά. Αποδεικνύεται καθημερινά αυτό παντού!

Αρκεί να δεί κανείς τις πρόσφατες εξελίξεις με το δολλάριο και το Ελβετικό φράγκο σε σχέση με το ευρώ, το ρούβλι σε σχέση με αυτά κλπ.

Ο νέος κόσμος που διαμορφώνεται γύρω μας ΑΠΑΙΤΕΙ περισσότερη ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ και ΕΥΕΛΙΞΙΑ αντί περισσότερης ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ.

Αρκεί να δεί κανείς τα πρωτόγνωρα οικονομικά κραχ παντού, αποτέλεσμα της μάταιης επιδίωξης του κεφαλαίου να συγκρατήσει  τις παραγωγικές δυνάμεις μέσα στα πλαίσια παρωχημένων σχέσεων παραγωγής

Μα, η παραγωγή είναι πια ολότελα διεθνής και ολότελα κοινωνική διαδικασία. Που αυτή ακριβώς η φύση της επιβάλλει την ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ και την ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ανάμεσα στις δυνάμεις και τις σχέσεις παραγωγής!

Η παραγωγή αυτοματοποιείται και ρομποτοποιείται. Όλο και λιγότερη ζωντανή ανθρώπινη εργασία είναι αναγκαία για την εκτέλεση της παραγωγικής διαδικασίας και την ίδια στιγμή η παγκόσμια παραγωγή μεγαλώνει σε όγκο!

Φαίνεται παράδοξο έ;

Η κοινωνική παραγωγικότητα αυξάνεται ραγδαία και την ίδια στιγμή τα κέρδη αυτής της ανάπτυξης με έναν μαγικό τρόπο ιδιωτικοποιούνται αντί να αναδιανέμονται πίσω στην κοινωνία που τα παρήγαγε!

Αυτός είναι ο μηχανισμός που πυροδοτεί τις κρίσεις. Αυτός είναι ο μηχανισμός που διαιωνίζει και βαθαίνει τις κρίσεις. Ο ίδιος μηχανισμός έχει ενεργοποιήσει και την διαδικασία απονέκρωσης του ευρώ. Είναι το τίμημα για την παράταση ζωής του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου. Θα ακολουθήσει το δολλάριο.

Ο αλαζών Κος Σόιμπλε, η συμπαθής Κα Μέρκελ & ο ξεπεσμένος Ναπ-Ολάντ θα προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ όσα Δάνεια χρειαστεί αρκεί να μείνουμε στο Ευρώ. Ότι κι αν λένε!

Παράταση ζωής ζητά το σύστημα του ευρώ. Αντιστράφηκαν τα πράγματα τα τελευταία χρόνια. Ο πληθωρισμός ήταν απειλή για την αξία του κεφαλαίου. Ο αποπληθωρισμός όμως μαζί με ανεργία είναι οικονομικός Θάνατος. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη.

Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα είναι μπροστά στο μεγαλύτερο κραχ που θα έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Οι μικρότερες φούσκες σκάνε μέσα στην μεγαλύτερη. Το μπαμ της μεγάλης επίκειται.

Είναι νομοτέλεια.Είναι φυσικός νόμος. Δεν είναι εκτίμηση.

Το κρύβουν όσο μπορούν. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι ακαδημαικοί, οι οίκοι αξιολόγησης είναι απόλυτα ελεγχόμενοι και εξαρτώμενοι απο τις κυβερνήσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Με δάνεια, με χρηματοδοτήσεις, με άδειες, με καριέρες... Σε όλον τον κόσμο. Κανένας δεν τολμά να πεί κάτι που δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ. Δεν έχει να κάνει με επιστημονική επάρκεια ή εντιμότητα. Απλά δεν επιτρέπεται!

Μια νέα αρχιτεκτονική, ένα νέο οικονομικοκοινωνικό λειτουργικό σύστημα ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ  ΣΥΜΒΑΤΟ είναι ζωτικά αναγκαίο σήμερα για κάθε χώρα.

Αυτό νομίζω είναι ολοφάνερο!

Το στοίχημα λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ , για την Ελλάδα και τους Έλληνες, είναι αν θα καταφέρει έγκαιρα να ανασυνθέσει την παραγωγική υποδομή της χώρας, να αναπτύξει σταθερά και αποτελεσματικά την παραγωγική ικανότητα της Ελληνικής κοινωνίας εντάσσοντάς την ομαλά στον νέο ολοκληρωτικά διασυνδεμένο κόσμο με όρους ισοτιμίας, με μια ανοιχτή, παραγωγική οικονομία υψηλής συμβατότητας με τις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς όπως και η ίδια θα ανασυστήνεται

Ή

Αν θα παραδοθεί στην παραλυτική συνήθεια της απλής διαχείρισης τρεχόντων ταμειακών προβλημάτων και στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών που αναθρεμένη μέσα στον νομικισμό και τον χυδαίο οικονομισμό είναι προορισμένη να ρουφήξει και την τελευταία ικμάδα ζωντανής ενέργειας της κοινωνίας προκειμένου να τρέφει τα προνόμιά της και να διαιωνίζεται αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει εκεί έξω!

Μα είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό!, θα μου πείτε.

Θα τα καταφέρουμε θα σας πω! Είναι ιστορική ανάγκη και ώριμες οι συνθήκες!

Αγαπητέ Αλέξη Τσίπρα, την ημέρα που με το καλό θα σχηματίσεις την νέα κυβέρνηση της Χώρας μας, μέσα στην Βουλή και αμέσως μετά την ορκομωσία σας, διάλεξε 1 βουλευτή απο κάθε κόμμα που θα εκπροσωπείται στην Βουλή των Ελλήνων και στείλε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ μήνυμα μέσα απο την Βουλή με αποδέκτη τις Βρυξέλλες.

Πές τους: Σε τρείς ημέρες, Εθνική αντιπροσωπεία μας θα επισκεφθεί αντίστοιχου επιπέδου αντιπροσωπεία δική σας, την οποία σας καλούμε να μας γνωστοποιήσετε, προκειμένου να συζητηθεί σε επίπεδο κορυφής το Ελληνικό ζήτημα.

Ζητούμε συμφωνία οριστικής επίλυσής του, ρεαλιστική και αμοιβαίως επωφελή. Έχουμε πρόταση. Δεν έχουμε χρόνο και πολλές επιλογές.

Αν δεν επιστρέψουμε στο Ελληνικό κοινοβούλιο με μια αποδεκτή λύση, σας γνωστοποιούμε απο σήμερα οτι η ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων θα συγκληθεί με ένα μόνο θέμα: Την λήψη απόφασης παύσης πληρωμών και εξόδου της χώρας μας από μια νομισματική ένωση που την καταδικάζει σε αργή αλλά βέβαιη οικονομική παράλυση και κοινωνικό μαρασμό. Αυτό είναι ένα δικαίωμά μας που δεν αναστέλλουμε και δεν θα διαπραγματευτούμε την στιγμή που  θίγονται τα ζωτικά συμφέροντα του λαού που εκπροσωπούμε.

Φιλικά, Γιώργος Κανετάκης.

Υ.Γ.

Επιλογή και όχι τύχη καθορίζουν το πεπρωμένο μας. Αριστοτέλης

ADVERTORIALS