Αποκλειστική συνέντευξη στο kosnews24.gr της υποψήφιας από την Κω,Α. Χατζηστέργου,με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Αποκλειστική συνέντευξη στο kosnews24.gr της υποψήφιας  από την Κω,Α. Χατζηστέργου,με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Αποκλειστική συνέντευξη στο kosnews24.gr έδωσε η υποψήφια βουλευτής ,Χατζηστέργου Αρετή- Ελευθερία, από την Κω, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.

Η κ. Χαζηστέργου Αρετή-Ελευθερία Γεννήθηκε το 1982,είναι κόρη του Σταμάτη Χατζηστέργου από το Πυλί και της Σοφίας Ζιώγα από τα Γιάννενα.
Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με Μεταπτυχιακό "Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη",ενώ είμαι γνώστρια Αγγλικών, Γαλλικών, Ισπανικών & Τούρκικων.

Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που έδωσε στο kosnews24.gr

            Κυρία Χατζηστέργου  η ενασχόληση σας με το νέο κόμμα του κ. Παπανδρέου, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πως προέκυψε; Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που σας έκανε να συμμετέχετε σε αυτό;

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το Κίνημα  έδωσε πολιτική στέγη σε εμάς τους «άστεγους». Στους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους που παραμένουμε εγκλωβισμένοι στα δεσμά ενός βάναυσου πελατειακού συστήματος, ενός διαβρωμένου και διεφθαρμένου συστήματος που παρά την κρίση παραμένει αλώβητο.

Ορισμένοι μου είπαν ότι με την απόφασή μου αυτή βουτάω στα βαθιά, κάποιοι άλλοι ότι  είναι ένα λάθος. Όμως υπερίσχυσε η ανάγκη για αυτονόητες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απεγκλωβίσουν τους συμπολίτες μας, εμάς τους ίδιους από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Η ανάγκη για μεγάλες τομές που θα απελευθερώσουν την Ελλάδα από παθογένειες και αγκυλώσεις του παρελθόντος και θα μας επιτρέψουν να ελπίσουμε ξανά.

Είμαι και εγώ επαναστάτης του αυτονόητου λοιπόν. Αυτός είναι ο λόγος που παρά τις δυσχέρειες πήρα την απόφαση να αγωνιστώ με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα Δωδεκάνησα, στην Κω, την ιδιαίτερη πατρίδα μου.

                                              

Γιατί κάποιος Δωδεκανήσιος να επιλέξει να ψηφίσει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και εσάς προσωπικά ως υποψήφια, σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές;

 

Στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσίες υπεύθυνες, αποφασιστικές που δεν υπολογίζουν το προσωπικό όφελος ή κόστος, αλλά μάχονται για την ασφαλή πορεία της χώρας. Μία πορεία την οποία δεν θα ανακόπτει η συντήρηση και οι πελατειακές σχέσεις. Η ισχυρή παρουσία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εγγυάται την προοδευτική κατεύθυνση της χώρας στηριγμένη σε αλήθειες, οι οποίες συνεχώς αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες. Εγγυάται ότι οι αξίες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης  που έχουν μπει στην άκρη θα έρθουν ξανά στο προσκήνιο.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, η Κως είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου. Την αγαπώ και την τιμώ όπου κι αν βρίσκομαι. Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες, τις ομορφιές αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δωδεκανήσιοι και θέλω να αγωνιστώ για να τους δώσω φωνή. Δεν ξεχνώ ότι χιλιάδες Δωδεκανήσιοι, μεταξύ αυτών και η οικογένεια του πατέρα μου, αναγκάστηκαν να στερηθούν την πατρίδα τους και να ξεριζωθούν στις δεκαετίες της φτώχειας.

Θα αγωνιστώ για να μη ζήσουν τα Δωδεκάνησα μια νέα μετανάστευση, για να κρατήσουμε τους νέους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Να χτίσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε όνειρα στον τόπο μας και όχι στην ξενιτιά. Θα αγωνιστώ για να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστούν καίρια προβλήματα αλλά και για να αξιοποιηθεί το σύγχρονο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το φυσικό κάλος και την πολιτιστική κληρονομιά των Δωδεκανήσων ώστε να υπάρξει μια υγιής βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

          Ο κ. Παπανδρέου ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, παίζοντας μάλιστα σημαντικό ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία της χώρας. Τι παραπάνω πιστεύετε ότι έχει να δώσει ο ίδιος αλλά και το κόμμα στο οποίο ανήκετε;

Το 2009 η Ελλάδα πέρασε μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες. Από τη μία το άγνωστο μέγεθος του τεράστιου ελλείμματος, της ύφεσης και η μηδαμινή αξιοπιστία της χώρας μας εξαιτίας εκείνων που επέλεξαν να κλείσουν τη Βουλή για να θαφτούν τα σκάνδαλα τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και από την άλλη μία Ευρώπη ανέτοιμη, άτολμη, επιφυλακτική χωρίς κανένα μηχανισμό προστασίας των μελών της Ευρωζώνης από τις αγορές. Κι όμως. Η χώρα δεν οδηγήθηκε σε άτακτη χρεοκοπία. Δεν οδηγήθηκε σε άτακτη χρεοκοπία γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες πίεσε και έπεισε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης. Όσο για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήταν απαίτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Εν μέσω όμως της κρίσης και των ομολογουμένως σκληρών μέτρων που ελήφθησαν, προχώρησαν μεγάλες μεταρρυθμίσεις, αυτονόητες τομές στη λειτουργία του ελληνικού κράτους για τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου λοιδορήθηκε όσο κανείς άλλος. Η Διαύγεια για να μπορούν οι πολίτες να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τις κρατικές αποφάσεις, συμβάσεις και προμήθειες, το OpenGov για να λαμβάνουν θέσεις οι άριστοι και όχι οι αρεστοί, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τον εξορθολογισμό της δημόσιας δαπάνης, ο Καλλικράτης, η Οικονομική Αστυνομία για να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι φοροφυγάδες, η φορολόγηση των off shore.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις αυτές που ορισμένοι προσπάθησαν να γκρεμίσουν και θα επιμείνει στην περαιτέρω εμβάθυνση των τομών ώστε να γίνει η Ελλάδα μία σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία, δίπλα στους πολίτες και όχι στα συμφέροντα των λίγων.

          Τι πιστεύετε ότι θα κρίνει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου; Τι είναι αυτό που ζητάει ο κόσμος;

 

Ο κόσμος ζητάει καταρχάς τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωζώνη. Ζητάει επίσης την προετοιμασία μιας ασφαλούς και οριστικής εξόδου από το Πρόγραμμα. Όχι με λογικές «σκίζω τα Μνημόνια» που υιοθέτησε η ΝΔ στα Ζάππεια και βεβαίως επανέλαβε η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ που χτυπάει τα αντιμνημονιακά νταούλια, αλλά με ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της οικονομίας της χώρας και των παραγωγικών της δυνάμεων.

Παράλληλα, ο κόσμος ζητάει τις αυτονόητες αλλαγές. Ζητάει θεσμούς και μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν και το κράτος και την καθημερινότητά μας. Όλα αυτά αποτελούν έννοιες που πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο και ήδη έχει δώσει δείγμα γραφής. Πιστεύω ότι αυτό αποτελεί το πλεονέκτημα που θα βάλει το Κίνημα δυναμικά στη Βουλή και θα το καταστήσει ταυτόχρονα ρυθμιστή της επόμενης μέρας στην Ελλάδα.

 Εάν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μπει στην Βουλή, με ποιον θα συνεργαστεί; Και πάνω σε ποια βάση;

Ως βάση πιθανής συνεργασίας θα λειτουργήσει μια προγραμματική συμφωνία με σαφές προοδευτικό πλαίσιο. Όποια πολιτική δύναμη υπερασπιστεί την παραμονή μας στην Ευρωζώνη, επιδιώξει ένα Εθνικό Σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων ώστε να εξασφαλίσουμε θετικές αποφάσεις για το χρέος, αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η ανεργία  αποτελεί εν δυνάμει πολιτικό μας σύμμαχο.

          Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες μας;

Κάθε εθνική εκλογή είναι κρίσιμη για το μέλλον μας. Το καλύτερο που έχει να κάνει ο πολίτης είναι να ενημερωθεί σωστά και να κρίνει ορθολογικά προτού καταλήξει στο ποιον θα τιμήσει με την ψήφο του.

Ο λαϊκισμός, το θυμικό, η ανορθολογική ερμηνεία των πραγμάτων υπήρξαν διαχρονικά κακοί σύμβουλοι και όποτε επικράτησαν, οδήγησαν τη χώρα σε περιπέτειες.

Ας κάνουμε όλοι έναν ψύχραιμο απολογισμό των γεγονότων κι ας πάμε στην κάλπη με καθαρό μυαλό. Και στις 26 Ιανουαρίου, θα είμαστε και πάλι στις επάλξεις για να δώσουμε τον αγώνα για τις αξίες μας, τη δικαιοσύνη και τη δημιουργία.

areth

areth1

 

ADVERTORIALS