Βρετανία: Κατάργηση και της καραντίνας προανήγγειλε ο Τζόνσον

Βρετανία: Κατάργηση και της καραντίνας προανήγγειλε ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να καταργήσει την νομική υποχρέωση για αυτοαπομόνωση των πολιτών εάν βρεθούν θετικοί στην COVID-19 αργότερα αυτό τον μήνα, όταν παρουσιάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης, η οποία έχει στόχο «να μάθουν οι Βρετανοί να ζουν με τον ιό».

Ο Τζόνσον προχώρησε σε άρση σχεδόν όλων των περιορισμών της COVID-19 στην Αγγλία τον περασμένο Ιούλιο, ενώ τον περασμένο μήνα ήρε τα μέτρα του «Σχεδίου Β» που είχαν επιβληθεί προσωρινά, για να ανακοπεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. 

Έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να υιοθετηθούν περαιτέρω κινήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας που στόχο έχει να μάθουν οι Βρετανοί να ζουν με την COVID, αντικαθιστώντας με οδηγίες τη νομική υποχρέωση για καραντίνα

«Πρόθεσή μου είναι να επιστρέψω την πρώτη ημέρα από τη διακοπή των εργασιών (του Κοινοβουλίου) για να παρουσιάσω τη στρατηγική μας προκειμένου να μάθουμε να ζούμε με την COVID», δήλωσε ο Τζόνσον σε βουλευτές. Το Κοινοβούλιο επενεκκινεί τις εργασίες του στις 21 Φεβρουαρίου.

«Δεδομένου ότι θα συνεχιστούν οι σημερινές ενθαρρυντικές τάσεις στα στοιχεία, εκτίμησή μου είναι ότι θα είμαστε σε θέση να τερματίσουμε τους τελευταίους εσωτερικούς περιορισμούς που απομένουν, συμπεριλαμβανομένης της νομικής υποχρέωσης για αυτοαπομόνωση εάν βρεθείς θετικός, έναν ολόκληρο μήνα νωρίτερα», είπε ο πρωθυπουργός. Η υποχρέωση αυτή επί του παρόντος αναμένεται να λήξει στις 24 Μαρτίου.

Πηγή: Reuters, Bloomberg, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTORIALS