Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένας χρόνος χωρίς τον «μάγο»

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ένας χρόνος χωρίς τον «μάγο»

Κλείνει σήµερα ένας χρόνος από την αποφράδα ημέρα που ο κόσμος του ποδοσφαίρου αποχαιρέτησε τον «θεό» του, τον Ντιέγκο Μαραντόνα, υπό συνθήκες που ακόμη διερευνά η Δικαιοσύνη στην Αργεντινή.

Ηταν 25 Νοεμβρίου 2020 το πρωί όταν ο 60χρονος «Πίμπε ντε όρο» (το «χρυσό παιδί») βρέθηκε νεκρός στη βίλα του στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες, προδομένος από την καρδιά του, με τους επίδοξους κληρονόμους (περιλαμβανομένων και νόθων τέκνων), τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να επιδίδονται έκτοτε σε μια αέναη μάχη απόδοσης ευθυνών και διεκδίκησης περιουσιακών στοιχείων, που το μόνο που καταφέρνει είναι να κηλιδώνει το όνομα του κατά πολλούς κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ιστορία.

Ο Μαραντόνα, με τη λαμπρή καριέρα σε Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι και Σεβίλλη, κι ακόμη περισσότερο στην εθνική Αργεντινής, δεν ήταν μόνο ο κορυφαίος παίκτης της χώρας του τανγκό – ήταν κάτι πολύ περισσότερο: με το μπρίο του, το αστείρευτο ταλέντο του, τον δυναμισμό του, το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, την άστατη και άναρχη προσωπική και δημόσια ζωή του προσωποποίησε έναν ολόκληρο λαό και πολλούς πέρα από αυτόν – γι’ αυτό και βρήκε το πραγματικό λιμάνι του στη Νάπολι, την οποία επίσης δόξασε.

Εκεί, στη μεγαλούπολη της νότιας Ιταλίας, είναι και το γήπεδο που πλέον πήρε το όνομά του και αναμένεται μάλιστα να φιλοξενήσει και την αναμέτρηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας με την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Αργεντινή, σε ένα ματς που θα είναι πραγματικός φόρος τιμής στον Ντιεγκίτο, πιθανότατα το προσεχές καλοκαίρι. Αντιστοίχως η Μπαρτσελόνα και η Μπόκα σκοπεύουν να παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι υπό τον τίτλο «Κύπελλο Μαραντόνα».
Σήμερα χιλιάδες λάτρεις του αμφιλεγόμενου σούπερ σταρ της αργεντίνικης κουλτούρας, πέρα από το ποδόσφαιρο, αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής στο ίνδαλμά τους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η ίδια η Νάπολι, η οποία πρόκειται να παίξει τρία ματς με φανέλες που θα φέρουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Μαραντόνα στα νιάτα του.

Ο ίδιος πάντως δεν θα ήθελε δάκρυα. Θα ήθελε μόνο χαμόγελα και αγάπη, όπως αυτά που σκόρπιζε στους φαν του ντριπλάροντας όποιον ατυχή έβρισκε μπροστά του.

kathimerinigr

ADVERTORIALS