Κύπρος: Παραιτείται η «κυβέρνηση» στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Παραιτείται η «κυβέρνηση» στα Κατεχόμενα

Την είδηση ότι ο «Πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ, αποφάσισε να παρουσιάσει στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Eρσίν Τατάρ, την παραίτηση του, μεταδίδουν το μεσημέρι της Τετάρτης τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την «Γιενί Ντουζέν», ο Ερσάν Σανέρ επικαλέστηκε το ζήτημα της απαρτίας της «βουλής» και τις εξελίξεις στο εσωτερικό των «συγκυβερνώντων» κομμάτων για να αιτιολογήσει την απόφαση της παραίτησης.

Στο γραπτό κείμενο, με το οποίο ο κ. Σανέρ ανακοινώνει την παραίτηση του, αναφέρεται στις εξελίξεις του παρελθόντος και επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι η πλέον υπό διάλυση «κυβέρνηση» σημείωσε επιτυχία στην διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σανέρ προσθέτει ότι θα παρουσιάσει την παραίτηση του στον Ερσίν Τατάρ «το συντομότερο δυνατόν».

Μετά την νέα εξέλιξη, στα Κατεχόμενα αναμένεται η εντατικοποίηση των διεργασιών για πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Προηγουμένως, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας πρότεινε την διεξαγωγή των «εκλογών» στις αρχές του Φλεβάρη. Σύμφωνα με ορισμένους τ/κ πολιτικούς και αναλυτές, η τ/κ κοινότητα ενδέχεται να οδηγηθεί στις πρόωρες «εκλογές» με ένα μεταβατικό «κυβερνητικό» σχήμα.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν από τον κ. Σανέρ, ο αρχηγός του κόμματος των εποίκων, Ερχάν Αρίκλι είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση».

Οι εργασίες της «βουλής» δεν προχωρούν εδώ και μήνες καθώς τόσο η ίδια η «κυβέρνηση» όσο και η αντιπολίτευση δεν εξασφάλιζε τον απαιτούμενο αριθμό «βουλευτών» για να πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

ADVERTORIALS