Σεισμός στην Αϊτή: Στους 1.941 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών

Σεισμός στην Αϊτή: Στους 1.941 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών

Οι πλημμύρες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα διέκοψαν τις επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό επιζώντων
Ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε το Σάββατο στην Αϊτή ανήλθε στους 1.941 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα το βράδυ οι αρχές πολιτικής προστασίας της Αϊτής.

Οι πλημμύρες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σήμερα διέκοψαν τις επιχειρήσεις έρευνας για τον εντοπισμό επιζώντων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς που έμειναν άστεγοι ή χωρίς τροφή και νερό.

Αρκετές χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό και ο Ισημερινός, ανακοίνωσαν πως προσφέρουν βοήθεια, στέλνοντας προσωπικό, συσκευασμένες μερίδες φαγητού, ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπάρξει κοινή αποστολή αρωγής, με την ανάπτυξη – που έχει γίνει ήδη – μιας ομάδας που θα αποτιμήσει την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές και εναέριων μέσων επιτήρησης. Τέσσερα ελικόπτερα έχουν κινητοποιηθεί για να εκτελούν μεταφορές και αεροδιακομιδές ασθενών.

Ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί, ο οποίος κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στις τέσσερις περιφέρειες που επλήγησαν περισσότερο, ευχαρίστησε χθες τη διεθνή κοινότητα.

protothema.gr

ADVERTORIALS