Ο Μπόρις Τζόνσον λέει «όχι» σε γενικό lockdown για την ώρα στη Βρετανία

Ο Μπόρις Τζόνσον λέει «όχι» σε γενικό lockdown για την ώρα στη Βρετανία

Το βράδυ το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας - Τι αναμένεται να πει στους Βρετανούς

Με κομμένη την ανάσα περιμένει σήμερα η Βρετανία τις επίσημες ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον για τα νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη σκιά των δραματικών προβλέψεων των ειδικών για 50.000 κρούσματα την ημέρα τον Οκτώβριο.

Με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το μέτρο που έχει «κλειδώσει» είναι το κλείσιμο των παμπ, από την Πέμπτη, στις 10 το βράδυ. Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ότι ο τομέας της φιλοξενίας θα περιοριστεί μόνο στην επιτραπέζια υπηρεσία.

Σύμφωνα με το ΒΒC o Τζόνσον αναμένεται να τονήσει την ανάγκη για τήρηση των αποστάσεων, για σωστή χρήση της μάσκας και για τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Βρετανικές εφημερίδες προσθέτουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα απευθύνει και έκκληση για εργασία από το σπίτι όπου η τηλεργασία δεν επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του το Sky News μεταδίδει ότι για την ώρα δεν θα υπάρξει ανακοίνωση για γενικό lockdown μολονότι τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα αναμένεται να επιβληθούν σε περιοχές της χώρας με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Τα μέτρα αναμένεται να σχηματοποιηθούν πλήρως μετά από σειρά επαφών που αναμένεται να έχει σήμερα ο Τζόνσον αρχής γενομένης με συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου στις 10:30 (ώρα Ελλάδος).

Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της επιτροπής εκτάκτων αναγκών COBRA με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Στις 14:30 (ώρα Ελλάδος) ο Τζόνσον αναμένεται να ενημερώσει τη Βουλή ενώ στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) θα προχωρήσει σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Σύμφωνα με τη Ντάουνινγκ Στριτ το διάγγελμα Τζόνσον «θα αφορά περαιτέρω τρόπους αντιμετώπισης του ιού βάσει των οδηγιών των επιστημόνων αλλά και βάσει της συμπεριφοράς όλων στον περιορισμό της διασποράς».
 
protothema.gr