Ιταλία: Στα 631 συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού - 168 νεκροί σε μία μόνο ημέρα

Ιταλία: Στα 631 συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού - 168 νεκροί σε μία μόνο ημέρα
 
 
Στα 631 συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα
 
Στη δίνη του κορωνοϊού βρίσκεται η Ιταλία, με την αύξηση του αριθμού των νεκρών από τον φονικό ιό να είναι δραματική. Σε μία μόλις ημέρα καταγράφηκαν 168 νέοι θάνατοι, συγκεκριμένα, από τους 463 ο αριθμός σκαρφάλωσε στους 631. Πριν από ένα 24ωρο η χώρα κηρύχθηκε από τον πρωθυπουργό Τζουτζέπε Κόντε «κόκκινη ζώνη», με τις μετακινήσεις να περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό και τις περισσότερες περιοχές του Βορρά να έχουν ερημώσει.
Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, επιτρέπεται η αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι τα τρόφιμα, αλλά και τα αναγκαία προϊόντα για την καθαριότητα του σπιτιού.
Παράλληλα, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να πηγαίνει για τρέξιμο, αλλά χωρίς να έχει, κοντά του, άλλους φίλους που επιθυμούν να αθληθούν. Σε ότι αφορά, δε, τους ηλικιωμένους που χρειάζονται βοήθεια, συγγενείς και εθελοντές έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να προσφέρουν την πολύτιμη στήριξή τους.
Οι Ιταλοί συνεχίζουν να πηγαίνουν στους χώρους εργασίας τους, αλλά η κυβέρνηση ζητά, από όποιον μπορεί, να προτιμήσει την λεγόμενη «τήλε -εργασία», μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Επίσης, όποιος θέλει, μπορεί να πάρει ταξί, λεωφορείο ή μετρό σε όλες τις ιταλικές πόλεις, χωρίς περιορισμούς ωραρίου.
Τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια θα μένουν ανοικτά από τις 6 το πρωί, μέχρι τις 6 το απόγευμα. Και αργότερα, όμως, επιτρέπεται η κατ΄οίκον παράδοση εδεσμάτων. Τα σούπερ μάρκετ, επίσης, θα λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά όποιος θέλει θα μπορεί να ψωνίζει μέσω διαδικτύου, και να ζητά να του παραδίδονται, τα τρόφιμα, κατευθείαν στο σπίτι.
Ως γνωστόν, τέλος, τα ιταλικά σχολεία και τα πανεπιστήμια θα μείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου. Επιτρέπεται, όμως, η παρακολούθηση μαθημάτων εξ αποστάσεως, με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπως και η υποστήριξη πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών με τον ίδιο τρόπο.
protothema.gr
ADVERTORIALS