Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλη η Ιταλία

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλη η Ιταλία

Με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία να μοιάζει εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση Κόντε βάσει σε καραντίνα όλη τη χώρα.

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε   ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου έγινε λόγος για "προοδευτική ομογενοποίηση των κανόνων σε όλη την επικράτεια".  "Όλη η Ιταλία θα είναι προστατευόμενη περιοχή. Δεν υπάρχει πλέον κόκκινη, πράσινη ή κίτρινη περιοχή" ανέφερε σε μια δραματική στιγμή της συνέντευξη Τύπου ο ιταλός πρωθυπουργός. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη.

"Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"... Το μέλλον είναι στα χέρια μας!" πρόσθεσε ο Κόντε. 

"Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες" διευκρίνισε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλiκής Α' Εθνικής (Καμπιονάτο). Έως τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

"Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία", δήλωσε από πλευράς του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί στη γείτονα έφθασαν τη Δευτέρα τους 463, δηλαδή 97 σε ένα εικοσιτετράωρο (366 την Κυριακή). Τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 7,985, δηλαδή 1.598 παραπάνω συγκριτικά με την Κυριακή, ενώ 724 άτομα έχουν αναρρώσει. 

Η ηλικία του 1% των νεκρών κυμαινόταν από 50 έως 59 χρόνων, του 10% από 60 έως 69 ετών, του 31% από 70 έως 79 χρόνων, 44% των θυμάτων ήταν 80 έως 89 ετών, ενώ το 14% των θυμάτων ήταν πάνω από 90 ετών.

ADVERTORIALS