Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στο Diamond Princess- Στους 2.118 οι νεκροί στην Κίνα

Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στο Diamond Princess- Στους 2.118 οι νεκροί στην Κίνα
 
Δυο ηλικιωμένοι περίπου 80 ετών, επιβάτες του Diamond Princess, απεβίωσαν εξαιτίας του κορωνοϊού.
Η Japan Times, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως δύο ηλικιωμένοι που βρίσκονταν στο κρουαζιερόπλοιο, άφησαν την τελευταία τους πνοή, για να γίνουν τα πρώτα θύματα του πλοίου που παραμένει σε καραντίνα στην Ιαπωνία. Την είδηση ανακοίνωσε και το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Στο Diamond Princess υπάρχουν 621 κρούσματα από τους 3.700 επιβάτες που βρίσκονταν πάνω σ’ αυτό, όταν διαγνώστηκε ένας επιβάτης με τον ιό. Οι δύο ηλικιωμένοι είναι τα πρώτα θύματα από τον κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν άλλες 28 περιπτώσεις επιβατών που είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Κορωνοϊός: Αλλοι 114 νεκροί στη Κίνα
Ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό μεγαλώνει, ωστόσο μειώνονται κατά πολύ σε αριθμό τα νέα κρούσματα στην Κίνα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας, άλλα 114 άτομα απεβίωσαν ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα να φτάνει τους 2.118, ενώ άλλοι δέκα έχουν πεθάνει εκτός χώρας, ανεβάζοντας το σύνολο των θυμάτων στα 2.128.
Κορωνοϊός: Πάνω από 16.000 πήραν εξιτήριο
Ωστόσο, τα νέα κρούσματα περιορίζονται αισθητά καθώς χθες υπήρξαν μόλις 394, δηλαδή πάνω από 1.000 λιγότερα σε σχέση με 24 ώρες πριν. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε έτσι σε 74.576 στην ηπειρωτική Κίνα.
Manolis Xatziantoniou desk