Στους 811 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Κίνα- Ξεπέρασαν τα 37.000 τα κρούσματα

Στους 811 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Κίνα-  Ξεπέρασαν τα 37.000 τα κρούσματα

Ο απολογισμός των νεκρών από το νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον στους 811, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, καταγράφτηκαν επιπλέον 81 θάνατοι. Οπως αναφέρει το Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφτηκαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.


Στην Κίνα θα βρεθούν την προσεχή Δευτέρα ή την Τρίτη εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να ερευνήσουν τον κορωνοϊό. Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που ερευνά την επιδημία του κορωνοϊού θα αναχωρήσει για την Κίνα την Δευτέρα ή την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς,.

Ο αντικυβερνήτης της επαρχίας Χουμπέι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, ανέφερε ότι ο ανεφοδιασμός σε ιατρικό εξοπλισμό βρίσκεται σε καλά επίπεδα, ωστόσο ενδέχεται να παρουσιαστούν και πάλι προβλήματα αν επιδεινωθεί η επιδημία. Σύμφωνα με τον Κάο Γκουανγκτζίνγκ, οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προστατευτικών ειδών επαναλειτουργούν τις μονάδες τους από τις 7 Φεβρουαρίου, όμως κάποια μικρότερα εργοστάσια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λειτουργία. «Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη», παραδέχτηκε.

Σύμφωνα με τον Κάο, τα εργοστάσια της Χουμπέι μπορούν να παράγουν πάνω από 30.000 προστατευτικές στολές ημερησίως και σύντομα η παραγωγή θα αυξηθεί στις 50.000.

ADVERTORIALS