Συντριβή αεροσκάφους της Ariana Afghan Airlines στο κεντρικό Αφγανιστάν

Συντριβή αεροσκάφους της Ariana Afghan Airlines στο κεντρικό Αφγανιστάν

 

Η εταιρεία Ariana αρνείται συντριβή αεροπλάνου της στο Αφγανιστάν

Τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροπλάνο ήταν της εταιρείας Ariana Afghan Airlines, ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλός της, Mirwais Mirzakwal, το αρνήθηκε. «Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς», είπε.
Πριν τη δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της Ariana, εκπρόσωπος από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Γκαζνί ανέφερε ότι: «Ενα αεροσκάφος που ανήκει στην εταιρεία Ariana Afghan Airlines, συνετρίβη στην περιοχή Sado Khel της περιοχής Deh Yak της επαρχίας Γκαζνί γύρω στη 13:10 τοπική ώρα (0840 GMT)».

Σημειώνεται ότι το BBC επικαλείται ως λόγους της συντριβής τεχνικά αίτια.

«Αεροσκάφος τύπου Boeing που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Ariana συνετρίβη στο Σάντο Χελ της περιοχής Ντεκ Γιακ της επαρχίας Γκαζνί περί τις 13.10 τοπική ώρα» δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο. «Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος», ανέφερε μια άλλη πηγή του Reuters.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροσκάφος επέβαιναν 83 άτομα.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημα πληροφορίες για τα αίτια του δυστυχήματος ούτε για το αν υπάρχουν επιζώντες. Ωστόσο το BBC μεταδίδει δηλώσεις αξιωματούχου που μιλά για τεχνικό πρόβλημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, η συγκεκριμένη περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, ενώ «ειδικές δυνάμεις» έχουν αναχωρήσει για το σημείο.

Manolis Xatziantoniou desk