Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Στους 41 οι νεκροί - BINTEO

Αεροπορική τραγωδία στη Μόσχα: Στους 41 οι νεκροί - BINTEO

Οι εικόνες μέσα από την καμπίνα των επιβατών συγκλονίζουν - Δύο παιδιά ανάμεσα στα θύματα - Ξεκινά άμεσα η έρευνα για το δυστύχημα

Άμεσα ξεκινά η έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία με τους 41 νεκρούς από φωτιά σε αεροσκάφος της Aeroflot κατά τη διάρκεια αναγκαστικής προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σερεμέτιοβο της Μόσχας, με τη σαφή εντολή από το Κρεμλίνο να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις και οι ανακρίσεις με τους εμπλεκόμενους.

Το αεροδρόμιο σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι το αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100 είχε απογειωθεί από το Σερεμέτιοβο της Μόσχας με προορισμό τη μητρόπολη Μουρμάνσκ, όταν επέστερεψε και ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, «λόγω απροσδιόριστων τεχνικών θεμάτων».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η προσγείωση του αεροσκάφους ήταν βίαιη, καθώς αναπήδησε πάνω από δύο φορές στον διάδρομο. Παράλληλα, η άτρακτος είχε τυλιχτεί στις φλόγες, με συνέπεια να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 41 από τους 78 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά.

«Οι ανακριτές θα ξεκινήσουν αμέσως τις συνεντεύξεις με τα θύματα, τους μάρτυρες, τους υπαλλήλους του αεροδρομίου και τον πάροχο αεροπορικών εταιρειών, αλλά και των ατόμων που απαιτούνται για τη λειτουργία του αεροσκάφους», ανέφερε η εκπρόσωπος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Βίντεο-σοκ μέσα από την καμπίνα των επιβατών

Την ίδια ώρα σοκάρει το βίντεο μέσα από την καμπίνα των επιβατών, από τη στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροπλάνου της Aeroflot.

Στο βίντεο αναδεικνύονται οι δραματικές εκείνες στιγμές και ο απόλυτος τρόμος που βίωσαν οι άνθρωποι που επέβαιναν μέσα στο ρωσικό αεροσκάφος.

Κατά την αναγκαστική προσγείωση, το αεροπλάνο, που το αποκαλούν και Superjet, αναπηδά αρκετές φορές στον διάδρομο, ενώ διακρίνεται καθαρά η φωτιά που αρπάξει το φτερό, λίγο πριν τηη μεγάλη έκρηξη, που τύλιξε σχεδόν ολόκληρη την άτρακτο στις φλόγες.

 

Δύο παιδιά μεταξύ των θυμάτων - Έρευνα σε βάθος διέταξε ο Πούτιν 


Ανάμεστα στα 41 θύματα βρίσκονται και δύο παιδιά ενώ από τους τραυματίες, οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βισνέφσκι. Άλλοι δύο έχουν εισαχθεί στην κλινική Σκλιφοσόφσκι, και η κατάστασή τους κρίνεται σοβαρή, ενώ τρεις μεταφέρθηκαν σε ένα νοσοκομείο του Χίμκι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τρεις άνθρωποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο αεροδρόμιο μετά την τραγωδία και αρνήθηκαν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις 

ADVERTORIALS