Κίτρινα Γιλέκα: Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Γαλλία, 135 τραυματίες και 1.400 προσαγωγές

Κίτρινα Γιλέκα: Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Γαλλία, 135 τραυματίες και 1.400 προσαγωγές

Στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία που μετείχαν 125.000 άτομα- Οι αρχές εξετάζουν «ρωσικό δάκτυλο» με ψεύτικους λογαριασμούς στο διαδίκτυο

Χάος επικράτησε στις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία, όπου μετείχαν τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι, ενώ έγιναν χιλιάδες προσαγωγές και υπήρξαν δεκάδες τραυματίες. 

«Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, ενώ 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, αριθμοί που θα αυξηθούν», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, αργά το βράδυ του Σαββάτου.

gallia-katastrofes04
gallia-katastrofes10
gallia-katastrofes11


Μόνο στο Παρίσι, οι προσαγωγές ανήλθαν στις 920. Εξ αυτών, οι 619 τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση. Παράλληλα, υπήρξαν 118 τραυματίες διαδηλωτές και 17 τραυματίες από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας. 

Μόνο στο Παρίσι 126 άτομα μετέβησαν σε νοσοκομεία της πόλης για να φροντίσουν τα τραύματά τους.

gallia-katastrofes08
gallia-katastrofes07
gallia-katastrofes02


Η δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη της για τις ανυπολόγιστες ζημιές

Από την πλευρά της, η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, εξέφρασε τη λύπη της για «τις σκηνές χάους» στην πρωτεύουσα και τις «ανυπολόγιστες ζημιές» για την οικονομία και την εικόνα της πόλης, στον απόηχο των επεισοδίων που ξέσπασαν στη διαδήλωση των κίτρινων γιλέκων.

gallia-katastrofes09
gallia-katastrofes06
gallia-katastrofes05


«Στο πλευρό των γυναικών και των ανδρών του Παρισιού που βίωσαν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σκηνές χάους» έγραψε η Ινταλγκό σε ένα tweet: «Δεκάδες εμπορικά καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο ταραξιών σε πολλές συνοικίες. Άλλη μια φορά… Είναι λυπηρό».

View image on TwitterView image on Twitter

Ce soir, aux côtés des Parisiennes et des Parisiens qui ont vécu tout au long de cette journée des scènes de chaos. Des dizaines de commerçants ont été victimes des casseurs, dans de nombreux quartiers. Une fois encore... C'est déplorable.

458 people are talking about thisΟι αρχές διερευνούν «ρωσικό δάκτυλο» στο διαδίκτυο

Την ίδια ώρα, οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να ελέγξουν τον πολλαπλασιακό ψεύτικων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποσκοπούσαν να ενισχύσουν τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», έγινε γνωστό χθες από πηγές που βρίσκονται κοντά στην υπόθεση.

gallia-katastrofes03
gallia-katastrofes01


Οι γαλλικές αρχές δίνουν έμφαση στις απόπειρες χειραγώγησης της ενημέρωσης. Ωστόσο, είναι νωρίς να να σχολιάσουν τους ισχυρισμούς της βρετανικής εφημερίδας The Times, περί εκατοντάδων ψεύτικων λογαριασμών, που προήλθαν από τη Ρωσία, με στόχο την ενίσχυση της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων», τόνισε μια άλλη πηγή κοντά στην υπόθεση.

Πρόκειται για μια υπόθεση που απαιτεί έντονες και σύνθετες έρευνες, συμπλήρωσε η πηγή.

Οι Times, επικαλούμενοι αναλύσεις της εταιρείας κυβερνοασφάλειας New Knowledge, αναφέρουν ότι περίπου 200 λογαριασμοί Twitter αναπαρήγαγαν φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων σοβαρά τραυματισμένων από την αστυνομία, που φέρονται να ανήκουν στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», ενώ αυτές οι εικόνες χρονολογούνται από γεγονότα που δεν έχουν σε τίποτε να κάνουν με τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και εβδομάδες στη Γαλλία.

www.protothema.gr