Πέθανε ο Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι

Πέθανε ο Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι

Πέθανε σε ηλικία 86 χρόνων, στο Χιούστον του Τέξας, ο αστροναύτης Άλαν Μπιν, ο τέταρτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της οικογένειάς του και της NASA.

«Ο Alan Bean είπε κάποτε ‘’έχω την ωραιότερη ζωή στον κόσμο’’», δήλωσε ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA), Jim Bridenstine.

«Είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα για να έχουμε στο μυαλό μας καθώς πενθούμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.«Είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα για να έχουμε στο μυαλό μας καθώς πενθούμε», συμπλήρωσε ο ίδιος. 



Ο Alan LaVern Bean, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1932 στο Wheeler του Τέξας, ήταν αξιωματικός του ναυτικού και της αεροπορίας, μηχανικός αεροσκαφών, πιλότος δοκιμών και αστροναύτης της NASA, η οποία το 1963 τον επέλεξε ως μέλος του Τρίτου Γκρουπ Αστροναυτών της Υπηρεσίας.

Πραγματοποίησε την πρώτη πτήση του στο διάστημα με το Apollo 12, τη δεύτερη επανδρωμένη αποστολή που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη, τον Νοέμβριο του 1969 σε ηλικία 37 ετών.


Το 1973 έκανε την δεύτερη και τελευταία του πτήση στο διάστημα με την αποστολή Skylab 3, την δεύτερη επανδρωμένη αποστολή προς τον διαστημικό σταθμό Skylab.

Έπειτα από τη συνταξιοδότησή του από το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών το 1975 και από τη ΝASA το 1981, αφοσιώθηκε στη ζωγραφική, ζωγραφίζοντας σκηνές σχετικές με το διάστημα και αποτυπώνοντας τις δικές του προσωπικές εμπειρίες καθώς και των συνταξιδιωτών του στο πρόγραμμα Apollo.

Ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος του πληρώματος του Apollo 12.



ADVERTORIALS