Τουρκία: Πωλήθηκαν η εφημερίδα Hürriyet και το CNN Türk σε φιλοκυβερνητικό όμιλο

Τουρκία: Πωλήθηκαν η εφημερίδα Hürriyet και το CNN Türk σε φιλοκυβερνητικό όμιλο

Ο φιλοκυβερνητικός όμιλος Demirören Media Group αποκτά τη Hürriyet, το CNN Türk την Posta και το Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan
Πωλήθηκε η εφημερίδα Hürriyet, μία από τις λιγοστές αντιπολιτευτικές φωνές στις κινήσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με τη Hurriyet, πωλήθηκαν επίσης το CNN Türk, η Posta και το Kanal D που ανήκαν στον Όμιλο Doğan και περιέρχονται στη Demirören Media Group έναντι 1.250.000.000 τουρκικών λιρών.

Η Demirören Media Group είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός, και φιλοκυβερνητικός όμιλος της Τουρκίας (έχει τις εφημερίδες Milliyet και Vatan).

Ο ιδιοκτήτης της Demirören Media Group, Ερντογάν Ντεμίρορεν, είναι στενός φίλος του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, και κατέχει την ενεργειακή εταιρεία Milangaz και το εμπορικό κέντρο Demirören İstiklal στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες Milliyet και Vatan.

H Hürriyet είναι καθημερινή, λαϊκή εφημερίδα της Τουρκίας. Ιδρύθηκε από τον Sedat Simavi την 1η Μαΐου 1948 και είναι μία από τις πλέον δημοφιλείς εφημερίδες στην Τουρκία. H Hürriyet εκδιδόταν από την Doğan Group, στην οποία ανήκουν επίσης η εφημερίδα Radikal,
τα κανάλια Kanal D και CNN Türk και το πρακτορείο Doğan News Agency.

HONDOS UNDER
ARMONIA
Manolis Xatziantoniou desk