Τουρκία: Στο νοσοκομείο 98 κρατούμενοι μετά από δηλητηρίαση με εντομοκτόνο

Τουρκία: Στο νοσοκομείο 98 κρατούμενοι μετά από δηλητηρίαση με εντομοκτόνο

Οι κρατούμενοι σε φυλακή της πόλης Αντιγιαμάν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, φαίνεται πως αγνόησαν την γραπτή προειδοποίηση για να μην εισέρχονται στην κουζίνα του σωφρονιστικού καταστήματος
Με συμπτώματα δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 98 κρατούμενοι από την φυλακή της πόλης Αντιγιαμάν στη νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, οι κρατούμενοι δηλητηριάστηκαν μαζικά από εντομοκτόνο, όταν εισήλθαν στην κουζίνα της φυλακής.

Αν και είχε τοποθετηθεί προειδοποιητική ταμπέλα για να μην εισέρχονται στον χώρο, όπου νωρίτερα είχε ψεκαστεί με εντομοκτόνο, μερικοί από αυτούς αγνόησαν την προειδοποίηση και πήγαν στην κουζίνα. Λίγο αργότερα, ο ένας μετά τον άλλον δεν αισθάνονταν καλά και οδηγήθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της φυλακής. Όταν όμως ο αριθμός των ασθενών μεγάλωσε κατέφθασαν στο σημείο ασθενοφόρα και τους μετέφεραν στο τοπικό νοσοκομείο.

Οι 68 από τους κρατούμενους παραπονέθηκαν για ζαλάδες και ναυτία ενώ άλλοι 30 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δήλωσαν πως η κατάσταση των ασθενών παραμένει σταθερή και ήδη ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών έχει επιστρέψει μετά την νοσηλεία του στη φυλακή. Για το περιστατικό, που συνέβη στις 9 Ιανουαρίου έχει διαταχθεί η διενέργεια έρευνας.

protothema.gr

ADVERTORIALS