Πέθανε ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον

Πέθανε ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και αξιωματούχοι της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας, πέθανε εχθές, Κυριακή 19/11, σε ηλικία 83 ετών ο Αμερικανός -κατά συρροή δολοφόνος- Τσαρλς Μάνσον.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο Μάνσον δημιούργησε, με τη συμμετοχή οπαδών και υποστηρικτών του, μια αίρεση με την ονομασία «Οικογένεια Μάνσον». Η αίρεση αυτή ήταν υπεύθυνη για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, στο πλαίσιο του σχεδίου του με σκοπό την πρόκληση φυλετικών συγκρούσεων ο Μάνσον οργάνωσε, το καλοκαίρι του 1969, με τη βοήθεια νεότερων ακόλουθών του, τη δολοφονία επτά ανθρώπων. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι που ήταν 8 μηνών έγκυος, την οποία σκότωσαν με 16 μαχαιριές.

Το 1971 ο Μάνσον καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ η Ντέμπορα Τέιτ, αδελφή της Σάρον, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τους αξιωματούχους της φυλακής όπου ήταν κρατούμενος ο Μάνσον, οι οποίοι της είπαν ότι ο δολοφόνος πέθανε χθες βράδυ, Κυριακή 19/11. Η είδηση του θανάτου του εγκληματία επιβεβαιώθηκε αργότερα, από πηγή της σωφρονιστικής υπηρεσίας της Καλιφόρνιας.

Σύμφωνα και με παλαιότερες πληροφορίες των Μέσων Ενημέρωσης, ο Τσαρλς Μάνσον αντιμετώπιζε από καιρό προβλήματα υγείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ http://www.tmz.com

ADVERTORIALS