Πιο αυστηροί έλεγχοι από σήμερα στις πτήσεις για Αμερική

Πιο αυστηροί έλεγχοι από σήμερα στις πτήσεις για Αμερική

Nέα μέτρα ασφαλείας, ισχύουν από σήμερα 26 Οκτωβρίου στις αεροπορικές εταιρείες που πετάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε συνεργασία με το προσωπικό ασφαλείεας των αεροδρομίων.

Εξονυχιστική προσωπική συνέντευξη, ανάλυση συμπεριφοράς επιβάτη, πιο αυστηροί έλεγχοι ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών, προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών συμπεριλαμβάνουν τα νέα μέτρα που θα επηρεάσουν 325.000 επιβάτες αεροπορικών εταιρειών σε περίπου 2.000 πτήσεις που φθάνουν καθημερινά στις ΗΠΑ, με 180 αεροπορικές εταιρείες από 280 αεροδρόμια σε 105 χώρες.

Το προσωπικό ασφαλείας θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα των επιβατών, όπως από που και πότε έγινε η αγορά εισιτηρίου και σε ποιές χώρες -βάσει βίζας- έχουν ταξιδέψει νωρίτερα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε μεμονομένους ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση την “τελευταία στιγμή” και έχουν ταξιδέψει σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιείται βάση των επιβατικών δεδομένων (API) και των δεδομένων ασφαλούς πτήσης για τους επιβάτες (SFPD), από το σύντομο ερωτηματολόγιο που συμπληρώνουν νωρίτερα στην αεροπορική εταιρεία.

Το προφίλ επιβάτη, θα αναλύεται με βάση την συμπεριφοράς του, τα κίνητρα του ταξιδιού, την θρησκεία και την φυλή του.

Ηδη από σήμερα τα νέα μέτρα ελέγχου εγκαινιάζουν οι Emirates, Air France, EgyptAir, Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Eurowings και πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες), Delta Air Lines, Airlines for America, Cathay Pacific Airways Ltd, που ενημέρωσαν τους επιβάτες τους για Αμερική να είναι πολύ νωρίτερα στον έλεγχο check-in και πύλες (για όσους ταξιδεύεουν με χειραποσκευή).

Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες έχουν προθεσμία 120 ημερών για να προσαρμοστούν στους νέους κανονισμούς ασφαλείας της Αμερικής.

tourismtoday.gr

ADVERTORIALS