Ταξιδιωτική απαγόρευση Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη μερική εφαρμογή της

Ταξιδιωτική απαγόρευση Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη μερική εφαρμογή της

«Νίκη» για τον Ντόναλντ Τραμπ αποτέλεσε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να άρει εν μέρει τις αποφάσεις κατώτερων δικαστηρίων, τα οποία είχαν μπλοκάρει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες 6 χωρών, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα για το θέμα από τον Οκτώβριο. Παράλληλα, έγινε αποδεκτό το αίτημα για άμεση εφαρμογή μέρους της απαγόρευσης, ενώ συνεχίζεται η νομική μάχη για το ζήτημα. Η ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ μπλοκάρει την είσοδο σε όλους τους πολίτες από το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη. Αυτή θα εφαρμόζεται στο εξής για τα άτομα που «δεν έχουν εγκαθιδρύσει μια σχέση αγαθής προαίρεσης με κάποιο πρόσωπο ή μια οντότητα στις ΗΠΑ». Οι υπήκοοι αυτών των χωρών θα μπορούν να επισκεφθούν συγγενείς τους που έχουν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, όπως επίσης θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σε φοιτητές που έχουν γίνει δεκτοί από αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ακόμη, το δικαστήριο αποφάσισε να επιτρέψει την απαγόρευση εισόδου σε όλους τους πρόσφυγες για 120 ημέρες.

O Τραμπ χαρακτήρισε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ως νίκη για την εθνική ασφάλεια. «Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι μια ξεκάθαρη νίκη για την εθνική ασφάλειά μας. Μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω ένα σημαντικό εργαλείο για να προστατεύσω τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

iefimerida.gr

ADVERTORIALS