Μακελειό στην Καμπούλ: 80 νεκροί και 300 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Μακελειό στην Καμπούλ: 80 νεκροί και 300 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Η βόμβα εξερράγη κοντά στην γερμανική και άλλες πρεσβείες και γραφεία εταιριών την πρωινή ώρα αιχμής - Το ωστικό κύμα προκάλεσε καταστροφές εκατοντάδες μέτρα μακριά - Φόβοι για διπλωματικούς υπαλλήλους μεταξύ των θυμάτων

Μακελειό το πρωί της Τετάρτης στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ από μεγάλη έκρηξη στην περιοχή που βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες και το προεδρικό παλάτι. Πληροφορίες που μεταδίδει το Al Jazeera, αναφέρουν ότι τουλάχιστον 80 είναι οι νεκροί και πάνω από 300 οι τραυματίες, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα αιχμής.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο ή ακόμα και φορτηγό κοντά στην γερμανική πρεσβεία, όμως λόγω της σφοδρότητας της έκρηξης, δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο στόχος.

Επισήμως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 90 είναι οι τραυματίες, όμως πληροφορίες αναφέρουν πως οι τραυματίες είναι 320 και οι νεκροί 50. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και εργαζόμενοι στις ξένες πρεσβείες που βρίσκονται στην περιοχή. «Δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί», δήλωσε στο Reuters πηγή από την γερμανική πρεσβεία.

 

 



Ένα μαύρο σύννεφο καπνού σηκώθηκε πάνω από το σημείο αυτό της πόλης. Τα παράθυρα και οι πόρτες των σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο που έγινε η έκρηξη καταστράφηκαν από το ωστικό κύμα.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης, όμως τόσο οι Ταλιμπάν όσο και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έχουν χτυπήσει επανειλημμένως στην αφγανική πρωτεύουσα.



















 
ADVERTORIALS