Δεν έχει τέλος η βία στη Βενεζουέλα - 39 νεκροί

Δεν έχει τέλος η βία στη Βενεζουέλα - 39 νεκροί

Δύο νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στα επεισόδια που ακολούθησαν την «πορεία περιττωμάτων» κατά του Μαδούρο - Λυπάμαι για τους νεκρούς συμπατριώτες μου, η φασιστική Δεξιά υποκινεί τις αιματηρές ταραχές, ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι αληθινός φίλος, δηλώνει στο protothema.gr ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα

Ακόμα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στο Καράκας της Βενεζουέλας, κατά την διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 39, μόνο τον τελευταίο μήνα. Την ίδια ώρα, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα απαντά μέσω Twitter στα όσα είπε για την κατάσταση στην χώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην Βουλή, ενώ ο πρέσβης της χώρας στην Αθήνα δηλώνει στο protothema.gr ότι
λυπάται για τους νεκρούς, αλλά πως «η φασιστική Δεξιά υποκινεί τις αιματηρές ταραχές», ενώ προσθέτει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι «αληθινός φίλος».

Χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν χθες Τετάρτη τους δρόμους της πρωτεύουσας της χώρας, κρατώντας πέτρες αλλά και ένα «νέο» όπλο, τις βόμβες «poopootov», κατά το «molotov», ενώ η πορεία ονομάστηκε «πορεία των περιττωμάτων».

Η πορεία ονομάστηκε έτσι γιατί οι διαδηλωτές κρατούσαν μπουκάλια και σακούλες γεμάτες με περιττώματα, που πετούσαν κατά των στρατιωτών που είχαν παραταχθεί για να τους σταματήσουν. Οι τελευταίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χημικά και οι συγκρούσεις γενικεύθηκαν.

 protothema.gr

ADVERTORIALS