Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών [εικόνες]

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών [εικόνες]

Η Caroline Louise Marguerite μπήκε στη μυθική ιστορία του Μονακό πολύ πριν από τη γέννησή της το 1957. Είναι η πρώτη κόρη του πρίγκηπα Ρενιέ III και της Αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι.

Ηρθε στη ζωή για να ενσαρκώσει μια ιστορία αγάπης που έκανε όλο τον πλανήτη να ονειρεύεται. Φωτογράφοι, επίσημες εμφανίσεις και πρωτόκολλα είναι τα απαραίτητα συστατικά με τα οποία μεγάλωσε η Καρολίνα, η οποία δεν ήταν προορισμένη να γίνει πριγκίπισσα στο κρατίδιο, παρότι ήταν το μεγαλύτερο παιδί. Αλλά ποτέ δεν υπέφερε από ζήλια για τον αδελφό της Αλβέρτο που ανέλαβε τον θρόνο.


Αυτή η ελευθερία απέναντι στον θρόνο χάρισε στην Καρολίνα μια χρυσή νεότητα την οποία γλέντησε στο Παρίσι. Σπούδαζε Φιλοσοφία την ημέρα και διασκέδαζε με σαμπάνια στο νυχτερινό Παρίσι. Εκείνη την εποχή γνωρίζει τον πρώτο της σύζυγο, Philippe Junot, μορφή του τζετ σετ και 17 χρόνια μεγαλύτερό της. Παντρεύτηκαν το 1979, αλλά πήραν διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.


Οι σκοτεινές στιγμές
Μετά την αποτυχία του πρώτου της γάμου, η Καρολίνα του Μονακό αντιμετώπισε το πιο σκληρό πράγμα στη ζωή της: η μητέρα της πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, στις 14 Σεπτεμβρίου 1982. Το δράμα που συγκλόνισε το Μονακό αλλά και τον κόσμο ολόκληρο έκανε την Καρολίνα πυλώνα της βασιλικής οικογένειας. Η Καρολίνα στήριξε τον πατέρα της στην κηδεία της Γκρέις Κέλι, καθώς και στις δημόσιες τελετές που ακολούθησαν. Γίνεται έτσι ένα είδος «Πρώτης Κυρίας».


Αντιμετωπίζει τον νέο ρόλο της με αυτοπεποίθηση χάρη σε έναν νέο έρωτα με τον Στέφανο Κασιράγκι, γιο μιας οικογένειας βαθύπλουτων Ιταλών εργολάβων. Το νέο ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και έκανε τρία παιδιά, τον Αντρέα, τη Σαρλότ και τον Πιερ. Το Μονακό μπαίνει σε μια νέα, ευτυχισμένη εποχή, αλλά όχι για πολύ.

Το 1990 ο Κασιράγκι σκοτώνεται σε δυστύχημα. Συντετριμμένη, η πριγκίπισσα εγκαταλείπει το Μονακό με στόχο να ξαναρχίσει τη ζωή της από την αρχή και να διαφυλάξει τα παιδιά της από τα media. Εγκαθίσταται στο Saint-Rémy-de-Provence, στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας.


Αυτή η μακρά περίοδος εξορίας αποδεικνύεται χρήσιμη και εκεί η Καρολίνα συναντά τον Ernst August του Ανόβερο, εξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ. Μαζί του η Καρολίνα ανακαλύπτει εκ νέου τη χαρά της μητρότητας και φέρνει στον κόσμο την Αλεξάνδρα, το 1999. Αλλά ο γάμος της τελειώνει το 2009, ενώ στο μεταξύ η πριγκίπισσα χάνει τον πατέρα της πρίγκιπα Ρενιέ το 2005.

Παραμένει, πάντως, στο τιμόνι της οικογένειας, ώσπου ο αδελφός της παντρεύεται τη Σαρλέν και αναλαμβάνει τα ηνία του πριγκιπάτου. Σήμερα η Καρολίνα είναι 60 ετών, με χαμένα τα σημάδια της μυθικής ομορφιάς της, αφού αρνήθηκε κάθε επέμβαση. Ασχολείται με φιλανθρωπίες, τα παιδιά της και τα τέσσερα εγγόνια της.


ADVERTORIALS