Ορκίστηκε 45ος Πρόεδρος ο Donald Trump

Ορκίστηκε 45ος Πρόεδρος ο Donald Trump

Με την υπόσχεση να κάνει ξανά την Αμερική κραταιά, πλούσια και σπουδαία ο Donald Trump ανέλαβε και επίσημα τα ηνία των ΗΠΑ ως ο 45ος Πρόεδρος.
Από τη 15λεπτη ομιλία της ορκωμοσίας του, η οποία εστίασε στο λαό, δεν έλειπε η επίθεση στο κατεστημένο, το κρίσιμο στοιχείο που πιθανώς χάρισε στον Trump την προεδρία.

"Για πολύ καιρό το όφελος καρπωνόταν μια μικρή ομάδα στην Ουάσιγκτον και όχι ο αμερικανικός λαός", είπε, προσθέτοντας πως "οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες της χώρας μας δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι... Γιορτάζαμε στην πρωτεύουσα αλλά υπήρχαν λίγοι λόγοι να γιορτάζουν στα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ... όλα αυτά θα αλλάξουν, ξεκινώντας αμέσως τώρα".

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε να φέρει περισσότερες θέσεις απασχόλησης και ασφάλεια στη χώρα, να χτίσει τις υποδομές από την αρχή καθώς βρίσκονται σε αποσύνθεση και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη.
Η ομιλία του Trump ήταν διανθισμένη με έντονα εθνικιστικά στοιχεία:
-"Πρέπει να προστατέψουμε τα σύνορά μας από τη φθορά άλλων χωρών"
-"Κάθε απόφαση για το εμπόριο, τους φόρους, τη μετανάστευση και την εξωτερική πολιτική θα στοχεύει στην ενίσχυση της Αμερικής"
-"Θα ακολουθήσουμε δύο κανόνες: αγοράζω αμερικανικά και προσλαμβάνω αμερικανικά"
-"Ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη γη μας: 'Πρώτα η Αμερική'"
-"Όταν ανοίγεις την καρδιά σου στον πατριωτισμό, δεν υπάρχει περιθώριο για διακρίσεις"

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, ο Trump δεσμεύτηκε ότι "θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες". Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ "επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών", χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.
Υποσχέθηκε, επίσης, να "εξαλείψει" την εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατία. "Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης" τόνισε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.
Ο Trump ολοκλήρωσε την ομιλία του με το σλόγκαν που χρησιμοποιούσε στην προεκλογική του εκστρατεία: "Θα κάνουμε την Αμερική σπουδαία ξανά".

ADVERTORIALS