Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο

Νεκρός στο Μιλάνο ο ύποπτος της επίθεσης στο Βερολίνο

Νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στο Μιλάνο, τα ξημερώματα, έπεσε ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο Ανίς Αμρί.

Οπως επιβεβαίωσε και ο Ιταλός ΥΠΕΣ, γύρω στις 3 τα χαράματα στην πλατεία Πρωτομαγιάς στην περιοχή Σέστο Σαν Τζιοβάνι στο κέντρο του Μιλάνου, αστυνομικοί σταμάτησαν τον ύποπτο για έλεγχο.

 

Το tweet της ιταλικής αστυνομίας που επιβεβαίωνει ότι ο νεκρός είναι ο μακελάρης του Βερολίνου

Μόλις του ζήτησαν την ταυτότητά του, τράβηξε 22άρι πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον τους φωνάζοντας Αλλαχού Ακμπάρ. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών κατά τη διάρκεια των οποίων έπεσε νεκρός ο 24χρονος Τυνήσιος, ενώ τραυματίστηκε και ένας νεαρός Ιταλός αστυνομικός ελαφρά στον ώμο.  

Στο σακίδιο του μακελάρη βρέθηκε εισιτήριο τρένου από το Παρίσι. Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί τον εντόπισαν έξω από το σταθμό των τρένων, πιθανότατα μόλις είχε φτάσει στο Μιλάνο. 

Για τον εντοπισμό του μακελάρη του Βερολίνου και την ανταλλαγή πυρών με τους Ιταλούς αστυνομικούς έδωσε πριν λίγο συνέντευξη τύπου ο Ιταλός ΥΠΕΣ Μάρκο Μινίτι λέγοντας ότι «ο άνθρωπος που σκοτώθηκε είναι ο Ανίς Αμρί, χωρίς αμφιβολία», ενώ συνεχάρη και τους αστυνομικούς που τον εντόπισαν. 

Νωρίτερα είχαν ταυτοποιηθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα του νεκρού στο Μιλάνο με αυτά που βρέθηκαν στο φορτηγό που έπεσε στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Γερμανίας σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες και σύμφωνα με αστυνομική πηγή αποδείκνυαν ότι ο νεκρός είναι ο Ανί Αμρί. 

Κατά πληροφορίες, η ιταλική αστυνομία είχε πληροφορίες ότι ο μακελάρης του Βερολίνου τις τελευταίες ώρες βρισκόταν σε προάστιο του Μιλάνου.

 

ADVERTORIALS