Χάος στη Βενεζουέλα: Λεηλασίες σε μαγαζιά – Εκατοντάδες συλλήψεις από τον Μαδούρο(ΦΩΤΟ)

Χάος στη Βενεζουέλα: Λεηλασίες σε μαγαζιά – Εκατοντάδες συλλήψεις από τον Μαδούρο(ΦΩΤΟ)

Χάος επικρατεί στην Βενεζουέλα μετά την απόφαση του Πρόεδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο να αποσύρει το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, έχουν συλληφθεί περισσότερα από 300 άτομα σε διάφορες πόλεις από στρατιώτες που περιπολούν στους δρόμους και επεμβαίνουν στις λεηλασίες και τις ταραχές που παρατηρούνται.

Οι ταραχές υποχρέωσαν τον κ. Μαδούρο να επαναφέρει προσωρινά σε κυκλοφορία τα 100 μπολιβάρ. Για να δικαιολογήσει το κενό ρευστότητας υποστήριξε ότι η Βενεζουέλα έπεσε θύμα διεθνούς σαμποτάζ που καθυστέρησε την παράδοση του νέου χαρτονομίσματος των 500 μπολιβάρ, που θα αντικαταστήσει το «κατοστάρικο».

Τα χειρότερα περιστατικά βίας έχουν λάβει χώρα στη νότια πολιτεία Μπολιβάρ, ειδικά στις πόλεις Ελ Καγιάο και Σιουδάδ Μπολιβάρ. Ο δήμαρχος της τελευταίας δήλωσε πως 135 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση λόγω της βίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επιχειρηματική οργάνωση της πολιτείας Μπολιβάρ υποστήριξε ότι 350 εταιρείες είχαν λεηλατηθεί στην Σιουδάδ, ανάμεσά τους το 90% των καταστημάτων που πουλούν φαγητό.

Ο Μαδούρο σχολιάζοντας τις ταραχές τόνισε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τυχόν καταγγελίες από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών ότι πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους και ότι όλα αυτά γίνονται γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να τον ανατρέψει.

ADVERTORIALS