Τουρκία: Μακελειό σε 45 δευτερόλεπτα! 37 νεκροί, 166 τραυματίες

Τουρκία: Μακελειό σε 45 δευτερόλεπτα! 37 νεκροί, 166 τραυματίες

Οι τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα πρώτα στοιχεία για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν στην κατεύθυνση του κουρδικού ΡΚΚ, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο απολογισμός από τη διπλή επίθεση έξω από γήπεδο έχει ανέβει σε 37 νεκρούς και 166 τραυματίες.

Τουλάχιστον 37 είναι τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης που συντάραξε το βράδυ του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη, όταν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο αλλά και ένας βομβιστής αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, νεκροί είναι 30 αστυνομικοί και 7 πολίτες, ενώ αναφέρεται πως νεκρό είναι ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανώς πρόκειται για τον βομβιστή αυτοκτονίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδος) κοντά σε θύρα του παρακείμενου γηπέδου Vodafone Arena της Μπεσίκτας, από την οποία είχαν αποχωρήσει περίπου μία μισή ώρα νωρίτερα και αφού είχε τελειώσει ο αγώνας οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας Μπούρσασπορ.

Μία ακόμη επίθεση σημειώθηκε σε πάρκο στη συνοικία Μάτσκα, σε κοντινή απόσταση. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η έκρηξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας. Ο Τούρκος υπουργός περιέγραψε την επίθεση ως μια «βίαιη συνωμοσία».Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επουλάχιστον 37 είναι τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης που συντάραξε το βράδυ του Σαββάτου την Κωνσταντινούπολη, όταν έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, μετά το τέλος ποδοσφαιρικού αγώνα, εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο αλλά και ένας βομβιστής αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, νεκροί είναι 30 αστυνομικοί και 7 πολίτες, ενώ αναφέρεται πως νεκρό είναι ένα ακόμα άτομο αγνώστων στοιχείων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανώς πρόκειται για τον βομβιστή αυτοκτονίας.ιβεβαίωσε ότι πρόκειται για δύο εκρήξεις. Η μία και βασική έκρηξη έγινε με παγιδευμένο αυτοκίνητο, με στόχο αστυνομικό λεωφορείο με δυνάμεις της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών (ΜΑΤ). Μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν να φλέγεται ένα όχημα και εκτός από την έκρηξη άκουσαν καταιγισμό πυρών.

 Πένθος κηρύχθηκε για την Κυριακή σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν στην πρώτη του δήλωση -στην οποία άφησε και αιχμές κατά τρίτων χωρών- είπε πως η Τουρκία «θα νικήσει την τρομοκρατία και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς εκτίμησε το πρωί της Κυριακής πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ΡΚΚ. «Το βέλος δείχνει στο ΡΚΚ, ήταν ξεκάθαρα σχεδιασμένη επίθεση» είπε μιλώντας στο CNN Turk.

ADVERTORIALS